Zorlamalarla bir yere gelinmez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın grup toplantısında rozet taktığı Mehmet Ali Çelebi‘ye çocuk yapma tavsiyesi vererek, “Çocuk çok önemli…Bak PKK’nın 5 tane 10 tane 15 tane var…” sözlerine bir tepki de gazeteci yazar Ertuğrul Özkök‘ten geldi.

Number1 FM ve Number1 Türk FM’deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, Bu tür zorlamalarla bir yere varılamaz. Tam tersine etkileri olur. Bunun yerine yapılacak tek şey eğitimi geliştirmektir ama iyi bir eğitim vermektir insanlara, ideolojik doktorinasyon değil, gerçek bir vatandaş olmaları yönünde iyi bir eğitim vermektir.” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün partisine katılan bir milletvekili ile ilgili düzenlenen törende yine 15 yıldan beri söylediği bir şeyi söyledi. Bu milletvekiline, çok çocuk yapın bakın PKK’lılar 5-10-15 çocuk yapıyorlar. Siz yapmıyorsunuz o yüzden azınlıkta kalacağız gibi bir ifade kullandı. Şimdi bakın, bu tür zorlamalarla hiçbir sonuca varılamayacağını hala bir türlü öğrenemedik. Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 yıldan beri önce 3 çocuk diye başlattığı şeyi şimdi 5 çocuğa getirdi peki sonuç? Türkiye’de doğurganlık azalıyor. Ailelerin ortalama çocuk sayısı azalıyor çünkü bunlar öyle zorlamayla falan yapılacak işler değil. Aynı şekilde mesela sırf LGBT’yi önlemek için aile ilgili tarif anayasada değiştirilmeye çalışılıyor. Anayasadaki tarif şöyle: Ailede eşlerden oluşan aile kavramı var bunun yerine erkek ve kadından oluşan aile kavramı getiriliyor. İyi de peki ileride aile kavramını oluşturan erkek ve kadından biri ölürse aile, ortadan mı kalkacak? Yani anne – baba ölürse sadece kadın ve sadece erkek o ailenin devamını sağlayamayacak mı? Bu tür zorlamalarla bir yere varılamaz. Tam tersine etkileri olur. Bunun yerine yapılacak tek şey eğitimi geliştirmektir ama iyi bir eğitim vermektir insanlara, ideolojik doktorinasyon değil, gerçek bir vatandaş olmaları yönünde iyi bir eğitim vermektir.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio