Pasifik üzerindeki UFO’ların videoları ortaya çıkıyor

Uzman pilotlar, yaz boyunca ‘yarış pisti’ dairelerinde hareket eden parlak ışıklar gördüklerini anlatırken, Pasifik üzerindeki UFO’ların dramatik videoları ortaya çıkıyor. Ancak işverenlerinin onlara sessiz kalmalarını söylediğini söylüyorlar

  • Pilotlar, Ağustos ve Eylül aylarında Japonya ve Hawaii rotalarında uçarken UFO gördüklerini iddia ediyor.
  • Şimdi kaptanlar ve eski bir F-18 pilotu, gökyüzünde saatlerce uzun dairelerde veya ‘yarış pistlerinde’ hareket eden parlak ışıklar gördüğünü anlatıyor.
  • Görüntüler düzinelerce pilot tarafından görüldü ve videoya ve hava trafik kontrol kayıtlarına kaydedildi.

  • Görgü tanıkları işverenleri tarafından görülenler hakkında sessiz kalmaları söylendiğini söyledi.
  • Pilot Chris Van Voorhis, UFO gözlemlerinin pilotlar arasında oldukça yaygın olduğunu belirterek, ‘Pilot arkadaşlarımın en az %50’si bir tür anormallik gördü’
  • Van Voorhis, işvereninin olaydan halka açık bir şekilde bahsetmesine bile ‘dur ve vazgeçmesini’ söylediğini ve görüldüğünü bildirdiği için işinin risk altında olabileceğinden korktuğunu söyledi.

Bu yaz Pasifik Okyanusu üzerinde bir dizi garip UFO olayı, düzinelerce pilot tarafından görüldükten sonra videoya ve hava trafik kontrol kayıtlarına kaydedildi.

Deneyimli kaptanlar ve eski bir F-18 pilotu, Ağustos ve Eylül aylarında Japonya ve Hawaii’den ABD Batı Kıyısı’na doğru rotalarda uçarken gökyüzünde saatlerce uzun daireler veya ‘yarış pistleri’ içinde hareket eden parlak ışıklar gördüklerini söyledi.

Olaylar FAA’ya bildirildi ve bir araştırmacı, Los Angeles Hava Yolu Trafik Kontrol Merkezi‘ne (ARTCC) garip görüntülerle arayan pilotların çarpıcı seslerini aldı.

Pilotlar ayrıca, büyük kepçe takımyıldızının ‘kepçesinin’ bulunduğu gökyüzü alanında uçuyor gibi görünen üç ila beş parlak nesne grubunu kokpitlerinden çekmeye çalıştılar.

Bazı tanıklar şimdi işverenleri tarafından sessiz kalmalarının söylendiğini ve ‘tanımlanamayan hava olayları’ (UAP’ler) ile karşılaşmalar için daha iyi raporlama prosedürleri talep ettiklerini söyledi.

Bir grafik, bu yılın Ağustos ve Eylül aylarında meydana gelen ve çoğunlukla Pasifik Okyanusu’nda bildirilen birkaç UFO gözleminin yerini ve tarihlerini gösteriyor.

63 yaşındaki pilot Chris Van Voorhis uçarken etraflarındaki yıldızlardan çok daha parlak üç ila beş nesne gördüğünü, ayırt edilebilir bir desen olmadan içeri girip çıktığını ve ‘yarış pistinde’ dairesel bir hareketle hareket ettiğini söyledi.

Pilotlardan ikisi, eski bir FBI ajanı ve Discovery+ show UFO Witness‘ın sunucusu Ben Hansen tarafından Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası kapsamında elde edilen 18 Ağustos tarihli ARTCC kayıtlarında duyulabiliyor.

Burada kuzeyimize doğru birkaç uçağımız var ve bizden çok daha yüksek irtifada daireler çiziyor. Ne oldukları hakkında bir fikrin var mı? Los Angeles sahili açıklarında Gulfstream charter jetini uçuran Mark Hulsey telsizle bildirdi.

Pilot ‘orada belki üç uçak’ gördüğünü ve 23 dakika sonra ARTCC’yi aradığını, ‘şimdi yedi tane var’ diyerek ve ‘en az 5 veya 10.000 fit yukarıda olduklarını’ tahmin ettiğini söyledi.

Kontrolör tarafından detaylandırılması istendiğinde, Hulsey şunları ekledi: ‘Yalnızca daireler çizmeye devam ediyorlar. Deniz Piyadeleri’nde bir F-18 pilotuydum ve size söylüyorum, birçok müdahalede bulundum, hiç böyle bir şey görmemiştim.’

Uydular günün belirli saatlerinde güneşi yansıtabilir ve pilotlara gökyüzünde parlak ışıklar olarak görünebilir. Ancak uzman havacılar, gözlemlerin dairesel hareketinin, süresinin uyduları ekarte ettiğini düşündüklerini söylüyorlar.

Pilot şunları ekledi: ‘‘Çok, çok yüksek bir yörüngede, hatta uzayda bile bir uydunun olabileceği her şeyden oldukça uzakta olmalıydı, çünkü onu her gördüğümüzde, Büyük Uydu’nun sağ alt köşesindeydi. O kadar uzun sürdü ki, neredeyse sıkıcı hale geldi” 

Eğer [Elon Musk’ın uydu sistemi] Starlink veya onun gibi bir şey olsaydı, o zaman doğrusal bir şekilde hepsi aynı yönde hareket ederdi ama farklı yönlere hareket ediyorlardı diye devam etti.

Van Voorhis, isim vermemeyi tercih ettiği işvereninin, olaydan halka açık bir şekilde bahsetmesine bile ‘dur ve vazgeçmesini’ söylediğini ve işinin görüldüğünü bildirmek için risk altında olabileceğinden korktuğunu söyledi.

Gulfstream kaptanı ve eski F-18 pilotu Mark Hulsey, 18 Ağustos’ta Santa Catalina tarafından bir UFO gözlemi gördü.

Bu görüntü, çok daha sönük olan daire içine alınmış üç yıldıza kıyasla UFO’nun parlaklığını göstermektedir.

Bu pilotların çoğu, ışıkların sadece bir yönde değil, uydular için çok sıra dışı olan her iki yönde de gittiğinden çok emin.

15’ten fazla farklı ticari uçuş tarafından görüldü. Ve en az altı pilot, herhangi bir soruşturma kurumu tarafından istenirse isimleri ve her şeyi ile kayıtlara geçmeye istekli.

Hansen, ticari havayollarının güvenliğine tehdit oluşturabilecek garip nesneler bile olsa, bu tür gözlemleri bildirmek için şu anda uygun bir süreç olmadığını söyledi.

“Sivil pilotların, UAP’leri bildirebilecekleri kamuya açık olarak sağlanan yapılandırılmış, sağlam bir süreci yok” dedi.

“Pilotların esas olarak rapor vermemelerinin nedeni, FAA’nın takip edeceğini ya da daha kötüsü, alay edileceklerini düşünmemeleridir.”

Bir FAA sözcüsü şunları söyledi: ‘Federal Havacılık İdaresi, bir pilot bir hava trafik kontrol tesisine rapor verdiğinde Tanımlanamayan Hava Olayı (UAP) gözlemlerini belgeliyor.“Pilot raporu, radar verileri gibi destekleyici bilgilerle desteklenebilirse, UAP Görev Gücü ile paylaşılır”

2021 Ulusal İstihbarat Direktörü raporu, deniz havacıları ve bilinmeyen nesneler arasındaki 11 ramak kala nedeniyle ‘UAP’nin uçuş güvenliğini ve muhtemelen ulusal güvenliği tehdit ettiği‘ konusunda uyardı. Van Voorhis, pilotlar arasında UFO gözlemlerinin oldukça yaygın olduğunu söyledi. Pilot arkadaşlarımın en az %50’si bir tür anormallik görüyordu.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir