Horoz dövüşü gibi siyaseti seviyoruz

Seçimlere her gün bir adım daha yaklaşırken seçim kampanyaları da son sürat devam ediyor. Türkiye’nin sınır komşuları savaş halindeyken seçimlere gitmesi gazeteci yazar Ertuğrul Özkök‘ün gündemindeydi.

Number1 FM ve Number1 Türk FM’deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, “Yanı başımızda Suriye’de savaş var, Suriye’nin dışında savaş var. Irak’ta savaş var. Orta Doğu kan revan içerisinde ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor. Peki, böyle bütün bir coğrafya içerisinde Türkiye’de seçime giderken ne düşünürsünüz, ne hissedersiniz?” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şunları söyledi:

“Türk – Amerikan İş Derneklerinin yıllık gala yemeği için New York’tayım. Bu sabah erkenden uyandım ve dışarıdan ülkeme Türkiye’ye baktım. Önce şöyle bir çevresinde dolaştım. Rusya ile Ukrayna savaşıyor ve savaş giderek daha da feci bir hale geliyor. Yanı başımızda Suriye’de savaş var, Suriye’nin dışında savaş var. Irak’ta savaş var. Orta Doğu kan revan içerisinde ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor. Peki, böyle bütün bir coğrafya içerisinde Türkiye’de seçime giderken ne düşünürsünüz, ne hissedersiniz? Şöyle bir iki saniye ara verin kendi kendinize bir sorun. Nasıl bir ülkede yaşamak istersiniz? Yanı başımızda savaşan bu ülkeler gibi mi yoksa huzur ve barış içinde mi? Şu seçim kampanyasına giden sürece bir bakın. İktidardaki ve muhalefetteki karşılıklı konuşmalara ve suçlamalara bakın neredeyse silahlar patlamamış ama bir sözlü iç savaş yaşıyoruz. Allah aşkına bir seçim yapmanın başka yolu yok mudur? Seçimler sadece ve sadece birbirlerine küfür ederek, boğazına sarılarak mı kazanılır? Yani gelip Türkiye’ye ben bu ülkeyi bu iç savaştan kurtaracağım diyen insanların hiçbir şansı yok. Eğer şansı yoksa o zaman kabahat bizde. Biraz değil bayağı da bizde. Demek ki biz de kavgayı seyretmeyi, horoz dövüşü gibi bir siyaseti seviyoruz ve dışarıdan bunu keyifle izliyoruz. Lütfen, bu söylediğimi bir an için düşünün. Ben buna dışarıdan bakarak söylüyorum bunları. Siz kendi içinize bakarak da aynı şeyleri görebilirsiniz.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir