Türkiye’nin ilk basketbol müzesi açıldı!

Fenerbahçe, Türkiye’de bir ilke imza atarak basketbol müzesinin açılışını gerçekleştirdi. Törene başkan Ali Koç ile birlikte sarı-lacivertli yöneticiler de katıldı. Koç, eski başkan Aziz Yıldırım’a “Fenerbahçe’nin basketbol vizyonunu baştan aşağı değiştiren Sayın Aziz Yıldırım’a müteşekkiriz” sözleriyle teşekkür etti. 

Cumhuriyet’in 100. yılında en çok branşta şampiyonluk hedeflediklerini de vurgulayan başkan Koç, “Son 2 haftada yaşananlarla tünelin ucunda ışık olduğunu görüyoruz. Ne zaman kafamızı kaldırsak, ne hikmetse iş başka yerlere gidiyor” ifadelerini kullandı.

“TÜNELİN UCUNUN IŞIKTA OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ”

Ali Koç, güzel şeylerin olacağını dile getirerek, “Son 2 haftada yaşananlarla tünelin ucunun ışıkta olduğunu görüyoruz. Camia olarak en büyük hedefimiz Cumhuriyet´in 100´üncü yılında en çok branşta şampiyon olmak. Söz konusu Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk´ün mirasına sahip çıkmaksa Fenerbahçe´nin nasıl bir duruş sergilediğini görüyorsunuz. Cumhuriyetimizin 100´üncü yıl heyecanını en yoğun şekilde yaşadığımız bu günlerde sahip olduğumuz değerlerle Ata´mızın izinde Cumhuriyet´in Feneri olacağız. 29 Ekim´de Bağdat Caddesi´nde düzenleyeceğimiz Fener Alayı yürüyüşümüze sizleri davet ediyorum. Cumhuriyetin coşkusunu bir arada yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

EUROLEAGUE KUPASI DA MÜZEDE SERGİLENİYOR

Törende konuşmaların ardından Başkan Ekrem İmamoğlu ve Ali Koç ile beraberindekiler, kurdele keserek Fenerbahçe Basketbol Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. İmamoğlu, Koç ile birlikte müzeyi gezerek sporcular ile fotoğraf çektirdi.

Türkiye’nin ilk basketbol müzesinde; 1913’ten bugüne basketbol maçlarında kullanılan tüm bayrak, atkı, forma, şapka, top gibi malzemeler ile kazanılan kupalar ve eski basketbol oyuncularının fotoğrafları yer alıyor. FB Spor Kulübü’nün 2017 yılında kazandığı Euroleague Kupası da bu müzede sergilenmeye başladı.

Ülker Sport Arena´daki açılış törenine; Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Yüksek Divan Kurulu Eski Başkanı Vefa Küçük, Yönetim Kurulu Üyeleri, Fenerbahçe Kadın ve Erkek Basketbol Takımı eski oyuncuları, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve çok sayıda davetli katıldı.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir