İki kadın New York borsasında

Amerikan – Türk Derneği dün akşam düzenlediği törende birçok Türk iş insanına ödül verdi. Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı‘nın öncülüğündeki bu girişim de iki kadın girişimciye onur ödülü verildi.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli köşesinden seslenen Özkök, ”Suzan Sabancı’nın yaptığı bir girişim bu. Bu gala yemeğinde iki başarılı kadına onur ödülü verildi. Bunları size tanıtmak isterim, bunlardan biri İstanbul’da ve Türkiye’de 8 şehirde daha ‘Martı’ adlı scooter şirketini kuran genç bir kadın iş girişimcimizdi. Bu iş girişimcimizin adı Sena Öktem’di o ödül aldı ve şimdi şirketini önümüzdeki martta New York borsasında halka açmak için çalışmalara başlamış. Yani HepsiBurada’dan sonra ikinci bir kadın girişimcimiz daha New York borsasında şirketini halk açmış olacakdedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“ Dün akşam New York’ta güzel bir gala gecesi vardı. Amerikan – Türk Derneği, Türkiye’nin başarılı iş insanlarına ödüller verdi. Bu gala yemeğine ben de katıldım. Eş Başkanlığı Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı’nın yaptığı bir girişim bu. Bu gala yemeğinde iki başarılı kadına onur ödülü verildi. Bunları size tanıtmak isterim, bunlardan biri İstanbul’da ve Türkiye’de 8 şehirde daha ‘Martı’ adlı scooter şirketini kuran genç bir kadın iş girişimcimizdi. Bu iş girişimcimizin adı Sena Öktem’di o ödül aldı ve şimdi şirketini önümüzdeki martta New York borsasında halka açmak için çalışmalara başlamış. Yani HepsiBurada’dan sonra ikinci bir kadın girişimcimiz daha New York borsasında şirketini halk açmış olacak. Bu arada hiç duymadığım bugüne kadar çok başarılı bir Türk şirketinin sahibi ile tanıştım. Adı Eren Özmen, Sierra Nevada Corporation adlı şirketi eşi ile birlikte kurmuş, o da ödül aldı. Bu şirket bugün uzay mekiği çalışmaları yapan çok başarılı bir teknoloji şirketi. Bu arada tabii Getir şirketine de ödül verildi, o da Nazım Salur da ödülünü aldı. Öğrendiğime göre Getir, Almanya’nın en büyük eve teslim şirketi Gorillas’ı almak için görüşmelere başlamış ve epey ilerlemiş. Ödül alanlardan biri de Chobani adlı çok başarılı süt ürünleri şirketini dev bir marka getiren Abdi Ulukaya’ydı onu da orada tanıdım. Size de bu güzel haberleri bugün anlatmak istedim, paylaşmak istedim. “

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir