Musk, Twitter’da son imza için tarih verdi

Elon Musk, çalışan protestolarına rağmen 44 milyar dolarlık satın almayı kapatmak için mahkeme kararıyla son teslim tarihiyle karşı karşıya olduğu için ‘Cuma gününe kadar Twitter anlaşmasını tamamlama sözü verdi.

  • Elon Musk’ın 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını Cuma gününe kadar kapatma sözü verdiği bildirildi.
  • 13 milyar dolarlık borç finansmanı sağlayan bankacılarla yaptığı görüşmede yemin etti
  • Bir Delaware yargıcı daha önce Musk‘a anlaşmayı Cuma günü saat 17: 00’ye kadar kapatmasını emretti.
  • Twitter çalışanları, bu hafta söylentileri işten çıkarmaları protesto eden bir açık mektup yazdı

Elon Musk’ın 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını Cuma gününe kadar kapatma sözü verdiği bildirildi, aynı gün satın almayı tamamlamak için mahkeme kararıyla karşı karşıya kaldı.

Bloomberg News salı günü, konuyla ilgili bilgisi olan insanlara atıfta bulunarak, Musk, anlaşmayı finanse etmeye yardımcı olan bankacılarla bir video konferans görüşmesinde yemin etti.

Morgan Stanley liderliğindeki bankalar, nihai kredi anlaşmasını bir araya getirmeyi bitirdiler ve belgeleri imzalama sürecindeler, anlaşmaya 13 milyar dolar sağlamanın son adımlarından birini işaret ediyor.

Delaware Chancery Mahkemesi Yargıcı Kathaleen McCormick daha önce Musk’a  28 Ekim Cuma günü saat 17: 00’ye  kadar anlaşmayı kapatmasını emretti ve aksi takdirde Twitter’ın satışı zorlamak isteyen davasında yeni bir duruşma tarihi belirleneceği konusunda uyardı. Bu arada, Twitter çalışanları bu hafta Musk’ın anlaşmayı tamamladıktan sonra şirket çalışanlarının üçte ikisini işten çıkarma planlarını protesto eden  bir açık mektup yazdı.

Musk, 44 milyar dolarlık fiyat etiketini ve kapanış maliyetlerini kapsayan satın alma için 46.5 milyar dolarlık öz kaynak ve borç finansmanı sağlama sözü verdi. Morgan Stanley ve Bank of America da dahil olmak üzere bankalar, anlaşmayı desteklemek için 13 milyar dolarlık borç finansmanı sağlamayı taahhüt etti. Oracle’ın kurucu ortağı Larry Ellison ve Suudi Prens Alwaleed bin Talal’ın da aralarında bulunduğu bir grup hisse senedi yatırımcısı, 7,1 milyar dolar daha yatırım yapacak.

Musk, kalan fiyat etiketinin çoğunu Tesla hisselerinin satışından elde edilen gelirler ve elektrikli otomobil üreticisindeki kalan hissesine karşı krediler yoluyla finanse ediyor. Twitter hisseleri öğleden sonra ticaretinde yüzde 2.7 artarak 52.91 dolara yükseldi ve Musk’ın 54.20 dolarlık teklif fiyatına yaklaştı.

Musk’ın anlaşması aylarca süren dramatik bükülmeler ve dönüşlerin ardından kapanmaya yaklaşırken, Twitter çalışanları devralma ve planlı işten çıkarmaların raporlarını açık bir mektupla eleştiriyor.

The Washington Post tarafından bildirilen planlara göre Musk, Twitter çalışanlarını dörtte üç oranında azaltmayı planlıyor. İşten çıkarma planları, Musk’ın sosyal medya şirketinin şişkin olduğu ve 7500 iş gücünün ‘güçlü bir sol önyargıdan’ mustarip olduğu yönündeki önceki açıklamalarıyla örtüşüyor. Ayrıca, Musk’ın son birkaç ayda satın alması için muhtemel fon sağlayıcılarla yaptığı sızdırılmış görüşmelere dayanan teklif, şirketten sadece 2.000 çalışanla ayrılacaktı.

Pazartesi günü yayınlanan sert notta, çalışanlar olası işten çıkarmaları ‘pervasız’ ve ‘şeffaf bir işçi gözünü korkutma eylemi’ olarak nitelendirdi. Mektubun yayınlanmamış bir taslağı şöyleydi: ”Elon Musk’ın Twitter çalışanlarının %75’ini işten çıkarma planı, Twitter’ın halka açık sohbete hizmet etme yeteneğine zarar verecek. Bu büyüklükteki bir tehdit pervasızdır, kullanıcılarımızın ve müşterilerimizin platformumuza olan güvenini sarsar ve şeffaf bir işçi gözünü korkutma eylemidir.”

Musk’ın anlaşması aylarca süren dramatik bükülmeler ve dönüşlerin ardından kapanmaya yaklaşırken, Twitter çalışanları devralma ve planlı işten çıkarma raporlarına tepki gösteriyor. Musk’ın son birkaç ayda satın alması için muhtemel fon sağlayıcılarla yaptığı sızdırılmış görüşmelere dayanan teklif, şirketten sadece 2.000 çalışanla ayrılacaktı. Mektup, Musk’ın anlaşmayı sürdürmesi halinde Twitter’ın mevcut çalışan sayısını korumayı taahhüt etmesini talep etti.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir