Çelişkiler ülkesi: Türkiye

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki Dicle Nehri kıyısında düzenlenen konserde Dosso Dossi Holding Üst Yöneticisi Hikmet Eraslan DJ performansı sergiledi, Soner Sarıkabadayı, Sefo, Kurtuluş Kuş ve Burak Bulut sahne aldı.  Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök ise bu etkinliği referans göstererek büyük bir çelişkiye değindi.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli köşesinden seslenen Özkök,” Bir yere müzik bir yere konser bir yere insanların birlikte eğlenme düşünce duygusu girince oraya barış da geliyor. Ama tuhaf bir çelişki yok mu sizce? Türkiye’de Diyarbakır’da Cizre’de konserlere izin veriliyor ama Türkiye’nin batısında konserlere izin yok. Onlarda Kaymakam, bunlar da Kaymakam peki aradaki fark nedir öyleyse, neden böyle yapılıyor? dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“Güzel bir haber ile başlayalım. Dün akşam Cizre’de olağanüstü bir konser vardı. Belki de bugüne kadar Doğu’da ve Güney Doğu’da en büyük sahne kuruldu ve yüz bine yakın insan genç, orta yaşlı insan, kadın, erkek herkes oradaydı ve müthiş bir şekilde eğlendiler. Şimdi bakın, bir yere müzik bir yere konser bir yere insanların birlikte eğlenme düşünce duygusu girince oraya barış da geliyor. Ama tuhaf bir çelişki yok mu sizce? Türkiye’de Diyarbakır’da Cizre’de konserlere izin veriliyor ama Türkiye’nin batısında konserlere izin yok. Onlarda Kaymakam, bunlar da Kaymakam peki aradaki fark nedir öyleyse, neden böyle yapılıyor? Yani devletimiz Cizre’deki konserleri olumlu buluyor da batıdakileri olumsuz mu buluyor? Oralarda kendisine daha yakın bir seçmen kitlesi oluşturacağına inanıyor da batıdakilerden umudu kesmiş mi bir vaziyette? İşte bunları ortadan kaldırmak lazım. Kültür Bakanı Mehmet Ersoy’u çok iyi tanıyorum. Hiçbir şekilde böyle bir düşüncesi olmayan insandır ama umudumuz şudur ki; artık bu ülkede yasaklanan konser olmasın. Ülkenin her yerinde Cizre’de olduğu gibi insanlar, gençler gelsinler eğlensinler çünkü biz bunu çoktan hak ettik. Bunca göçmen sorunu , enflasyon, ekonomi, dibimizdeki savaşlar artık yıprattı bizi. Kutuplaşma bizi gerçekten artık yerimizden kalkamaz hale getirdi. Bunlardan bizi kurtaracak olan şeylerden biri de birlikte eğlenme imkanı veren fırsatlardır. Cizre’yi kutluyorum, bu etkinliği düzenleyen Dosso Dossi’yi kutluyorum, oraya katılan gençleri kutluyorum. Daha nice eğlenceler Cizre…”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir