Çin’de Drone’lu Covid denetimi

Virüse karşı verilen savaşta insansız hava araçlarının kullanılabileceği yeni yollar keşfedilmişti. COVID-19 nedeniyle 28 kentte yeniden kapanma tedbirleri alındı. Çin, COVID-19 salgınıyla mücadelede Drone teknolojisini kullanmaya başladı.

Çin‘de otoyol polisi alçaktan uçurduğu drone’lara QR kod kontrolü yapıyor. Drone’a asılı QR kodunu telefonlarına okutan sürücüler ‘yeşil-negatif’ onayı alırsa kontrolden geçebiliyor.

Kentleri denetliyor 

Dünyanın dört bir yanındaki arama kurtarma çalışmalarında gördüğümüz üzere dronlar geniş alanları görüntülemek ve coğrafi olarak zor alanlarda iletişim kurulmasına yardımcı olan araçlar haline geldi.

Bu özellikler COVID-19 paniğini yaşayan yoğun kentleri denetlemek ve burada sağlıklı iletişim kurulmasına yardımcı olmak adına kritik önem taşıyor. Dronlar yardımıyla yetkililer bir alanı verimli bir şekilde denetlemenin yanı sıra maske takılması, içeride kalınması gibi duyuruları da yapabiliyordu. Bütün bunlar yetkililerin enfekte olmuş insanlarla yakın temasta bulunmasını da engelliyordu. Çin, Drone’a asılı QR kodu ile kontrole başladı. QR kodunu  telefonlarına okutan sürücüler ‘yeşil-negatif’ onayı alırsa kontrolden geçebiliyor. QR kod aracın son 14 günde geçtiği kentlerin bilgisini de taşıyor. Bu sayede yolcularda çıkan olası bir hastalığın kaynağı da kolayca bulunuyor.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir