2022 Mustafa V. Koç Spor Ödülü’ne Adım Adım Oluşumu layık görüldü

Spora; sporcu, yönetici ve destekçi olarak büyük katkılarda bulunmuş, Koç Holding Yönetim Kurulu eski Başkanı ve Kongre üyemiz Mustafa V. Koç’un adına bu yıl altıncısı düzenlenen 2022 Mustafa Vehbi Koç Spor Ödülü, yardımseverlik koşuları ile ülkemizde sivil toplum kuruluşlarının, bireyler ve kurumlardaki bilinirliğini artırmasına, bağış kaynaklarının geliştirilmesine öncülük eden Adım Adım Oluşumu’nun oldu.

Koç Holding tarafından, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) iş birliğiyle düzenlenen ve kalıcı teması, “Olimpik değerlere katkı” olarak belirlenen Mustafa V. Koç Spor Ödülü, Kuruçeşme Divan’da düzenlenen törenle sahibini buldu.

Koç Ailesi’nin ev sahipliği yaptığı geceye Başkanımız Ali Y. Koç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mehmet Dereli ve Simla Türker Bayazıt, Fenerbahçe Opet Takım Menajeri Pelin Çelik ile davetliler katıldı. Gecenin özel konuğu olarak Olimpik Atıcı Danka Bartekova da törende yer aldı.

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Mustafa V. Koç Spor Ödülü Jüri Başkanı Caroline N. Koç ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Mustafa Koç Spor Ödülü, Sevgili Mustafa’yı hep birlikte anmak, Mustafa’yı Mustafa yapan değerleri anımsamak; O’nun spora ve sporcuya verdiği kıymeti tüm kamuoyuyla paylaşmak açısından çok değerli bir fırsat. Mustafa, her zaman hayattan büyüktü ve onu her daim milyonların kalbinde yaşatacak bir hayat yaşadı. Bugün yine çok sevdiği, gücüne inandığı bir konu olan spor ile ve sahip olduğu tüm insani değerlere dokunarak adını anıyor olmak ve bunu sizlerle paylaşmak büyük mutluluk” dedi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener de konuşmasında, “Koç Ailesi’yle uzun yıllara dayanan dostluk ve iş birliğimizi bu ödülle daha da geliştirmiş olmaktan, rahmetli Mustafa Koç’un anısını yaşatmaktan ve sadece iş yaşamında değil, yaşamın pek çok alanında birçoğumuza ilham kaynağı olan onun değerlerini yansıtıyor olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Saygıdeğer bir iş insanı, sporcu, spor yöneticisi, sporun destekçisi ve Olimpik değerleri yaşamının her alanında özümsemiş ve teşvik etmiş olan Mustafa Koç’u, bu vesile ile bir kez daha rahmetle anıyorum. Mustafa Koç Spor Ödülü sportif başarıların ötesinde, Olimpik değerleri benimseme, iyi insan olma ve geniş kitlelere ilham verme gibi kriterleriyle bir spor ödülünün çok üzerinde, bir onurlandırma ve daha iyisine teşvik etme mahiyeti taşıyor” ifadelerini kullandı.

İlk kez bir kuruma verilen Mustafa Koç Spor Ödülü’nü Adım Adım Oluşumu adına Eş Kurucuları Itır Erhart ve İ. Renay Onur, Caroline N. Koç’un elinden aldı.

Adım Adım Oluşumu’nun kurucu üyelerinden Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Itır Erhart’ın teşekkür konuşması ile tören sona erdi.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir