Kripto paralar üçüncü çeyrekte direnç gösterdi

Kripto paralar merkez bankalarının parasal sıkılaşma politikalarından olumsuz etkilense de blokzincir odaklı araştırmalar yayımlayan DappRadar’a göre üçüncü çeyrek kripto paralarda iyileşme belirtilerinin görüldüğü bir dönem oldu.

Kripto para ekosistemi 2022’nin üçüncü çeyreğine umutlu başlasa da enflasyon ve bunu takiben gelen parasal sıkılaşma politikaları kripto paraları da olumsuz etkiledi. Bitcoin başta olmak üzere kripto paraların genelinde dikkate değer kayıplar görülse de blokzinciri odaklı araştırmalar yayımlayan DappRadar’ın üçüncü çeyrek değerlendirmesinde kripto paraların tüm gelişmelere rağmen üçüncü çeyrekte dirençli kaldığına dikkat çekildi.

Konuyla ilişkili görüşlerini paylaşan kripto para borsası CoinW İş Direktörü Sonia Shaw, “Tüm dünyada artan yaşam maliyetleri ve merkez bankalarının faiz artışlarının sebep olduğu yatırımcı endişeleri kripto para birimlerine de yansıdı. Tüm bunlara rağmen Bitcoin ve Ethereum gibi pazar lideri kripto para birimleri, haziran ayının sonundan itibaren aynı fiyat aralığında kaldı” dedi.

Raporun genel değerlendirmesi ise üçüncü çeyrekte kripto paralarda iyileşme belirtilerinin görüldüğü yönünde oldu.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir