Mehmet Abbasoğlu: Avrupa şampiyonluğu neden olmasın?

Kadın futboluna sponsorluklarıyla destek veren Petrol Ofisi’nin Ceo’su Mehmet Abbasoğlu “Fenerbahçe ve Galatasaray’ı birleştirebilirsek kutuplaşmayı her alanda ortadan kaldırabiliriz. Galatasaray’ın UEFA şampiyonluğu üzerinden 22 sene geçti. Kadınlarda bu niye olmasın” diye konuştu.

Sporun birleştirici ve geleceği şekillendirebilen yönlerine katkı sağlayabilmekten ötürü büyük mutluluk duyduğunu belirten Abbasoğlu “ UEFA’nın raporu Türkiye’yi önümüzdeki 10 yıl içinde medya haklarını en az sekiz kat arttırması öngörülen, en yüksek potansiyele sahip ülkeler arasında gösteriyor” diye ekledi.

‘KADIN FUTBOLU YÜKSELEN DEĞER’

Abbasoğlu, “Kadınların sosyal ve ekonomik açıdan eşit olmadığı coğrafyalar, gelişmemeye mahkum. Kadın futbolu dünyada yükselen bir değer ve oyunun iyi yanlarını ortaya koyan bir yaklaşımı var” dedi

Petrol Ofisi’nin kadın futbolundaki girişiminin bu alanda dünyadaki gelişmelerden bağımsız olmadığını dile getiriyor Mehmet Abbasoğlu:
“Kadın futbolu tabii dünyada yükselen bir değer. Aynı zamanda ben buna hem şirketim adına hem de yürekten inanıyorum. Kadınların sosyal ve ekonomik açıdan eşit olmadığı coğrafyalar gelişmemeye mahkum. Bu bağlamda biz de bu konuda bir katalizör olmayı istiyoruz.”
Kadın futboluna sponsor olmaya karar vermelerinde, kadın futbolunun dünya genelinde yükselişte olmasının etkili olduğuna vurgu yapan Petrol Ofisi’nin CEO’su, “Her proje gibi bunun bir sosyal sorumluluk tarafı var, bir de ticari tarafı var. Kadın futbolu aslında küresel futbol endüstrisi için bembeyaz bir sayfa. Kadın futbolunda oyunun iyi yanlarını ortaya koyan bir yaklaşım var. Bu gerçek hem toplumların gelişimi hem de spor ekonomisinin sağlıklı ilerleyişi açısından çok önemli avantajlar sunuyor” dedi.

‘HATALARI TEKRAR ETMEME FIRSATI’

“Bu sponsorluğun akabinde bana nasıl teklifler ve ricalar geliyor biliyor musunuz? Bir fabrikada hiçbir uğraşı olmayan, çalışan kadın işçilerin oluşturduğu takımlar bundan cesaret alıp yardım istiyorlar. Kadın futbolu bizim ülkemizde nispeten beyaz bir sayfa. Başka dallarda yapılan hataları tekrar etmemek için bir fırsat. Kadın futbolumuzun yanında olmaya, iki güzide takımımızın yapıcı rekabetinin de sağladığı pozitif ivme ile futbola ve geleceğe yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

ALTINORDU’NUN DA DESTEKÇİSİ

Petrol Ofisi Fenerbahçe ve Galatasaray Kadın Futbol Takımı’nın yanı sıra Altınordu Futbol Kulübü ve Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı’nın da sponsoru. CEO Mehmet Abbasoğlu bununla ilgili olarak, “Sporun birleştirici, yenileyici ve geleceği şekillendirebilen yönlerine katkı sağlayabilmekten ötürü büyük mutluluk duyuyoruz” diyor.

UEFA RAPORUNDAKİ BÜYÜK POTANSİYEL

Petrol Ofisi’nin 1 numarası Mehmet Abbasoğlu, “UEFA’nın raporu, Türkiye’yi, önümüzdeki 10 yıl içinde medya haklarını en az sekiz kat artırması öngörülen, en yüksek potansiyele sahip ülkeler arasında gösteriyor” diye konuştu.

UEFA’nın yayınladığı kadın futbolu hakkındaki rapor da, sohbetimizin konusu oldu Petrol Ofisi CEO’su Abbasoğlu ile… Kadın futbolunun yıllık değerinin yakında 686 milyon euroya, kulüp sponsorluğunun 295 milyon euroya ulaşacağına ilişkin projeksiyonları içeren raporu okuduğunu belirten Mehmet Abbasoğlu, rapordaki Türkiye ile ilgili verilerin de dikkat çekici olduğuna belirtti.

Numberone.com.tr

 

 

Haber

İlginizi Çekebilir