Fenerbahçe’nin savunma çizgisi hayran bıraktı

Fenerbahçe’nin Sivasspor’u 1-0 yendiği karşılaşma sonrasında ortaya çıkan bir görüntü sosyal medyada dikkat çekti. Bunun sebebi ise sarı lacivertlilerin savunma yaparken nizami bir şekilde defans hattında dizilmesi ve takım görüntü vermesi.

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Fenerbahçe, Demir Grup Sivasspor ile karşı karşıya geldi. Michy Batshuayi’nin 48. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktığı zorlu mücadeleyi Sarı-Lacivertliler, 1-0 kazanmayı başardı. Maçta en dikkat çekici anlardan biri ise Jorge Jesus’un çalıştırdığı ofsayt taktiğinin uygulandığı duran top anı oldu.

Tüm savunma aynı hizada

Maçın ilk yarısında Demir Grup Sivasspor, kazandığı bir serbest vuruş ile Fenerbahçe kalesinde tehlike yaratmak istedi. Sarı-Lacivertli takımın savunma planı ise yayıncı kuruluş kameralarına yansıdığında dikkat çekti. Tüm savunmanın çizgi halinde olduğu anda Fenerbahçeli oyuncuların sağ ayakları aynı hizada kaldı. Bu görüntü sosyal medyada viral oldu.

Önce montaj dendi, sonra ortaya çıktı

Sosyal medyada paylaşılan görüntü için önce montaj iddiası ortaya atıldı. Daha sonra bu iddianın gerçek olmadığı ortaya çıktı. Taraftarlar, Fenerbahçeli oyuncular ve teknik direktör Jorge Jesus‘un sisteminden memnun olduğunu, övgü dolu sözlerle belirtti.

Beşiktaş maçına damga vurmuştu

Süper Lig’in 8. haftasında oynanan Beşiktaş – Fenerbahçe derbisine de Sarı-Lacivertliler’in ofsayt tuzağı damga vurmuştu. Fenerbahçe bu taktik ile Beşiktaş’ı sadece ilk yarıda 6 kez ofsayta düşürmeyi başardı.

Sezon başından bu yana oynattığı futbolla beğeni toplayan Portekizli teknik adamın, futbolcularına idmanlarda sürekli alan çalışması yaptırdığı ve birlikte hareket etmenin öneminin altını çizdiği belirtildi. Teknik direktör Jorge Jesus‘un Dünya Kupası için ülkesinin milli takımlarına gitmeyecek oyuncularına bir hafta izin vermeye hazırlanıyor. Sivas maçında oynamayan Arda Güler’i ise Giresun mücadelesinde ilk 11’e koymak istediği için “Hazır Ol” talimatı verdi.
Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir