Oligark yatında hazine bulundu

Almanya’da Özbek asıllı Rus oligark Alişer Usmanov’a ait olduğu öne sürülen ‘Dilbar’ isimli yatın depolarında 5 milyon dolar değerinde sanat eseri bulundu.

AB’nin Ukrayna krizi nedeniyle Rusya’ya yaptırım kararı almasının ardından oligark yatlarına da el koyulmaya başlanmıştı. Bu çerçevede Usmanov’un Hamburg’da renovasyon için bulunan 600 milyon Dolar değerindeki yatına da nisan ayında el konmuştu.

Şimdi yatın depolarında araştırma yapan polis, aralarında ünlü Rus-Fransız ressam Marc Chagall’a ait bir tablonun da bulunduğu 30 eseri ele geçirdi. Bu tabloların bakım öncesinde yatın duvarlarında asılı olduğu belirtildi.

Öte yandan Rusya’nın en zenginleri arasında sayılan Usmanov, yatın kendine ait olduğunu kabul etmiyor.

ABD YAPTIRIMLARDAN MUAF TUTTU

ABD Maliye Bakanlığı çıkardığı özel bir lisansla Alişer Usmanov’un şirketlerini neredeyse tümüyle yaptırımlardan muaf tuttu. Business FM kararının arka planını uzmanlara sordu.

Forward Legal hukuk bürosundan Aleksey Karpenko, Usmanov’un elde ettiği muafiyetin muhtemelen lobicilerle iyi ilişkiler kurması sayesinde gerçekleştiğini düşünüyor.

Aleksey Karpenko‘ya göre, lobiciler Usmanov’un Ukrayna’da yürütülen operasyonla ilgilisi olmadığı, hatta Kremlin’e mesafeli durduğu konusunda ABD’li yetkilileri ikna etmiş olabilir.

Gazetenin kaynakları Dışişleri Bakanı Liz Truss‘ın Abramoviç‘i yaptırım listesine almayı çok istediğini, ancak bunu yapmasının mümkün olmadığını öğrenince hayal kırıklığına uğradığını aktardı.

İngiltere’de çalışan Avukat Vladimir Gladışev de İngiliz hükümetinin yaptırım uygulama konusunda sınırsız yetkiye sahip olmadığını belirtiyor.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir