Yayın yasağı teröriste yarar

Dün akşam saatlerine doğru İstiklal Caddesi‘nde kanlı bir terör eylemi meydana geldi. Taksim‘den girildiğinde yürüyerek yaklaşık 6 dakikalık mesafede olan bir noktada gerçekleşen patlamada 6 kişi hayatını kaybetti 81 kişi yaralandı. Bu kanlı eylem sonrası birçok siyasetçi ve gazeteciden kınama ve eleştiri mesajları geldi.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli köşesinden seslenen Özkök,Türkiye yine pis ve karanlık bir terör örgütünün saldırısına uğradı. Kim olduğunu henüz tam olarak bilmediğimiz bir örgütün ve bunun arkasından her şey hiçbir şey ders alınmamış gibi devam etmeye başladı. Önce yayın yasağı geldi. Yayın yasağı gelince ortalık sadece siyasilere ve sorumsuz trollere kaldı. dedi.

 Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“Eski Adalet Bakanları’ndan Cemil Çiçek geçen hafta bir açıklama yaptı. Dedi ki: Bazı konularda biz Türk toplumu olarak yeterince bir hafızaya sahip değiliz. Yani ders almıyoruz geçmişten demeye getirdi. Bunun böyle olduğunu dün bir kere daha yaşadık. Türkiye yine pis ve karanlık bir terör örgütünün saldırısına uğradı. Kim olduğunu henüz tam olarak bilmediğimiz bir örgütün ve bunun arkasından her şey hiçbir şey ders alınmamış gibi devam etmeye başladı. Önce yayın yasağı geldi. Yayın yasağı gelince ortalık sadece siyasilere ve sorumsuz trollere kaldı. Ve sonra siyasiler başladı. Önce Adalet Bakanı çıktı arkasında Cumhurbaşkanı arkasında İç İşleri Bakanı arkasından Meclis Başkanı arkasından İletişim Dairesi Başkanı ve hepsi de neredeyse belirlenen bir failin adresini, kimliğini, fotoğrafını vererek açıkladı. Yani, bir anlamda sanki ‘Kaç.. git… bak… biz senin kim olduğunu biliyoruz’ der gibi hava vardı. Amaçları bu değildi tabii ki ama maalesef ortaya çıkan sonuç buydu. Onu da tabii ki sorumsuz ve daha karanlık troller izledi. Hiç olayla alakası olmayan insanların isimlerini verdiler. Bu isimleri hedef gösterdiler ve o insanların bir kısmı polise sığınmak zorunda kaldılar. Niye böyle oluyor her defasında biz aynı şeyi yapıyoruz. Oysa demokratik ülkelere baktığımız zaman böyle olaylardan sonra bizim karşımıza siyasiler değil, o bölgede güvenilir bir emniyet yetkilisi yani siyasi bir şapkası olmayan güvenilir bir emniyet yetkili çıkıyor. Ne yazık ki bu kutuplaşmada karşımıza böyle bir insan da çıkamıyor ve her defasından aynı olayı aynı hatalarla yaşamaya devam ediyoruz.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir