Fetö soruşturmasında çifte standart

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, kendisinin geçmişte FETÖ ile ilgili sözlerine yönelik eleştirilere; “O sözler o dönemde söylenmiş sözler. Ama keşke söylememiş olsaydım.” yanıtını verdi. Bozdağ’ın bu sözleri üzerine gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, Fetö soruşturmalarında uygulanan çifte standartın altını çizdi.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli köşesinden seslenen Özkök, ”15 Temmuz’dan sonra yapılan bazı haksızlıklar var. İşte Adalet Bakanı’nın bu keşkesinden sonra o insanlara bakmak o insanlar için de belki keşke deyip gerekeni yerine getirme zamanı geldi diye düşünüyorum.”  dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“Son günlerde sosyal medyada Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, geçmişte yaptığı bir konuşmanın videosu dolaşıyor. Orada Fethullah Gülen övüyor 15 Temmuz öncesinde ama ne övmek ne göklere çıkarmak ne savunmak, nasıl kol kanat germek anlatamam size. Yani anlattığı kişilik bir melek ve Türkiye’ye hizmet eden gerçek anlamda bir melek ama onun yanında bir başka videosu daha koyuluyor, bugünlerde yaptığı konuşma. Orada da diyor ki; Keşke bu videoyu yapmasaydım ama zaman öyleydi. Peki, şimdi siz kendinizi 15 Temmuz’dan sonra işini kaybetmiş bir polis memuru bir öğretmen, bir memur, bir esnaf yerine koyun. Yani o dönemde hasbelkader Fethullah Gülen’e yakın bir gazeteyi diyelim ki Zaman Gazetesi’ne abone olmuşsunuz veya sizi bedava abone yapmışlar adınız orada geçiyor. Bütün bunlardan dolayı işinizi kaybetmişsiniz, hayatınız kararmış ve büyük bir ihtimalle belki siz de diyorsunuz ‘Keşke ben bu gazeteye abone olmasaydım.’ Bakın, iki tane keşke var. Bir keşke bazı insanları Bakanlığa kadar götürüyor bir keşke ise o insanların hapse girmelerine mani olamıyor. Evet, böyle bir haksızlıkla karşı karşıyayız. Hep söylüyorum bu 15 Temmuz’dan sonra yapılan bazı haksızlıklar var. İşte Adalet Bakanı’nın bu keşkesinden sonra o insanlara bakmak o insanlar için de belki keşke deyip gerekeni yerine getirme zamanı geldi diye düşünüyorum.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir