Bakan Ersoy’dan konser iptalleri açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Verileri İçişleri Bakanlığı’ndan aldım, 5 bin tane konsere izin verilmişti, bunlar içinde de 20 tane iptal yapılmıştı. Buradan yola çıkarak ‘Burası müzik yasaklı bir ülke’ demenizi gerçekçi bulmuyorum” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçesi görüşüldü. Bakan Mehmet Nuri Ersoy, görüşmelerin sonunda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Bakan Ersoy’dan konser iptalleri açıklaması

“ÖZEL TİYATROLAR VE SİNEMALAR KONUSUNDA HİÇBİR ELEŞTİRİYİ KABUL EDEMEYECEĞİM”

Ersoy, şunları söyledi:

* “Özel tiyatrolar ve sinemalar konusunda hiçbir eleştiriyi kabul edemeyeceğim. Çünkü bizim dönemimizde ciddi destek veriliyor. 2002 yılında 60 özel tiyatroya 850 bin lira destek verilmiş. Pandemiyle özellikle biz, 2020 yılında 486 tiyatroya 21 milyon 500 bin lira, 2021 yılında 567 tiyatroya 53 milyon 365 bin lira, 2022 yılında 474 tiyatroya 41 milyon 817 bin lira olmak üzere toplam 116 milyon 682 bin lira tutarında çeşitli mali destekler sağladık. Tiyatrocuların nasıl destek alacağını, her kesim tiyatroculardan oluşturduğumuz bir kurulumuz var, bakanlık olarak biz karar vermiyoruz, onlarla birlikte kriterleri belirliyoruz.

* Verileri İçişleri Bakanlığı’ndan aldım, 5 bin tane konsere izin verilmişti, bunlar içinde de 20 tane iptal yapılmıştı. Buradan yola çıkarak ‘Burası müzik yasaklı bir ülke’ demenizi gerçekçi bulmuyorum.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir