Brezilya, Neymar’a bağlı

Dünya Kupaları tarihinin en çok şampiyon olan ülkesi Brezilya, eski şaşalı günlerindeki gibi en güçlü favori değil… Ayrıca geçmiş dönemlerle kıyasladığımızda kadrosu da geride kalıyor ama Neymar gibi özel bir yeteneği unutmamak gerekir.

Neymar şimdiye kadar 3 farklı Dünya Kupası oynadı ama hiçbirinde beklenen seviyeyi bulamadı Artık 30 yaşına gelen Brezilyalı yıldız, Katar’da ülkesinin en büyük umudu olacak.

Brezilya, Neymar’a bağlı

Brezilya’nın son Dünya Kupası şampiyonluğu 2002 yılında Japonya-Güney Kore ortak yapımı turnuvada geldi. Sambacılar o tarihten sonra özellikle 2006’da Almanya’da çok güçlü bir kadro ile geldiler ancak çeyrek finali geçemediler. Daha sonrasında 2014’te kendi evlerinde unutulmaz bir Almanya hezimeti (7-1) yaşandı.

Brezilya eski şaşalı günlerini artık geride bıraktı. Turnuva sonrası 61 yaşındaki teknik direktör Tite görevi bırakacak. Açıkçası şu anda Brezilya’da bile takımlarından şampiyonluk beklenmiyor.

Artık 30 yaşında

Neymar, Santos’ta ilk oynamaya başladığında herkes Pele, Zico, Romario, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho seviyesinde bir yıldız kazandıklarını düşündü. Neymar şimdiye kadar 3 farklı Dünya Kupası (2010, 2014, 2018) oynadı ama hiçbirinde beklenen seviyeyi bulamadı. Artık 30 yaşına gelen Brezilyalı yıldız, Katar’da ülkesinin en büyük umudu olacak.

 

Brezilya, Neymar’a bağlı

  • Elbette kadroda başka üst düzey isimler var ancak Katar’da neler yapabilirler kimse emin olamıyor.
  • Örneğin Arsenal’le harikalar yaratan forvet Gabriel Jesus, Manchester United’dan Antony, Real Madrid’den Vinicius Junior müthiş hücumcular.
  • Neymar’ın liderliğinde bu hücum hattı G Grubu’nu rahat geçer ancak daha ilerisi gelecek kura şansına bağlı.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir