Mariah Carey’e mahkemeden ret: Noel Kraliçesi unvanını alamayacak

Noel zamanlarının vazgeçilmez sesi haline gelen Mariah Carey, bu popülerliğini markalaştırmaya karar vermiş ve ticari faaliyetlerde bulunmak için Noel Kraliçesi unvanı için başvuruda bulunmuştu ancak ünlü şarkıcının bu isteği reddedildi.

Carey’nin bu hamlesi başka bir sanatçı tarafından engellendi. Elizabeth Chan’ın itiraz başvurusuna zamanında yanıt veremeyince Carey’nin talebi ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından reddedildi.

Chan, Variety’e konuyla ilgili şunları söyledi: “Noel’de hiç kimsenin hiçbir şeye tutunmaması veya Mariah’nın sonsuza kadar istediği şekilde tekelleştirmemesi gerektiğini hissediyorum. Bu doğru değil. Noel herkes içindir. Paylaşılmak içindir; sahip olunması amaçlanmamıştır.”

Chan gibi Carey’nin talebine Baby Please Come Home ile tanınan Darlene Love gibi pek çok şarkıcı itiraz etti.

Chan, Carey’nin hareketinin müziğin ötesine geçtiğini söyledi: “Giysiler, içecekler, maskeler, köpek tasmaları gibi akla gelebilecek her şekilde bunu markalaştırmaya çalışıyor, her şey ortada. Bir ‘Noel kraliçesi’ kazağı örerseniz, onu Etsy’de başka birine satabilmeniz gerekir, böylece başkaları da büyükanneleri için satın alabilirler. Ancak çılgın bir şekilde bu kadar geniş bir alana sahip olacaktı.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir