Twitter’da deprem! Elon Musk’ın hamlesi ters tepti: İstifa dalgası başladı, ofisler kapatıldı

Çalışanlarına ‘Ya çok çalışın ya da işi bırakın’ diye ültimatom veren Twitter’ın yeni patronu Elon Musk’ın planı ters tepti. Çok sayıda personelin işten çıktığı iddia edilen şirket ofislerini geçici olarak kapatma kararı aldığını duyurdu.

Tesla ve SpaceX‘in CEO’su ünlü milyarder Elon Musk‘ın dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Twitter‘ı satın alma süreci aylardır dünya gündeminde.

Yılan hikâyesine dönen satın alma işlemi geçtiğimiz ayın sonunda tamamlansa da, Elon Musk’ın attığı hamleler sonrası tartışmalar daha da alevlendi.

Twitterda deprem Elon Muskın hamlesi ters tepti: İstifa dalgası başladı, ofisler kapatıldı

ŞİRKET ÇALIŞANLARI YERLERDE YATIYOR

Ünlü iş insanı, şirketin başına geçer geçmez yeni görev ve projeler için sıkı bir takvim belirledi. İşini kaybetmekten korkan şirket çalışanlarının söz konusu görevleri yerine getirmek için haftanın 7 günü, günlük 12 saat çalıştığı öğrenilirken sosyal medya ofislerinde yerlerde uyuyan personellerin fotoğrafları ile doldu taştı.

Twitterda deprem Elon Muskın hamlesi ters tepti: İstifa dalgası başladı, ofisler kapatıldı

İŞTEN ÇIKARMALARIN İLK SİNYALİ GELDİ

Şirketteki yönetim değişikliği nedeni ile uzun süredir işlerini kaybetme korkusu yaşayan çalışanlara ilk kötü Haber 4 Kasım’da geldi.

Twitter yönetimi çalışanlarına bir e-posta gönderdi ve işten çıkarmaların sinyalini verdi. Söz konusu e-postadaTwitter’ı sağlıklı bir yola sokma çabasıyla, küresel iş gücümüzü azaltmak için zorlu bir süreçten geçeceğiz. Bu durumun Twitter’a değerli katkılarda bulunan bazı kişileri etkileyeceğinin farkındayız, ancak şirketin başarısının devam etmesini sağlamak için ne yazık ki bunu yapmamamız gerekli” ifadeleri yer aldı.

Aynı gün ABD Başkanı Joe Biden Twitter’daki yönetim değişikliğinden endişe duyduğunu söyledi.

Twitterda deprem Elon Muskın hamlesi ters tepti: İstifa dalgası başladı, ofisler kapatıldı

ÇALIŞANLARA ÜLTİMATOM! ‘YA ÇOK ÇALIŞIN YA DA İŞTEN ÇIKIN’

Şirket çalışanlarının neredeyse yarısını işten çıkan Musk kalan personele gönderdiği bir e-posta ile adeta ültimatom verdi.

Çalışanlarına bir gün sonrasına kadar süre veren Musk, herkesten şirketin bir parçası olarak kalmak isteyip istemediklerine karar vermelerini istedi.

Musk, çığır açacağını düşündüğü ‘Twitter 2.0’ için herkesin çok çalışması gerektiğini belirtti ve bunun uzun ve yorucu mesailer anlamına geldiğini vurguladı.

Çalışanlara gönderilen e-postada Perşembe akşamı saat 17:00’a kadar gönderilen formu imzalamayan herkesin üç aylık tazminatını alarak şirketten ayrılacağı söylendi.

Twitterda deprem Elon Muskın hamlesi ters tepti: İstifa dalgası başladı, ofisler kapatıldı

ULTİMATOM TERS TEPTİ! TWITTER’DA İSTİFA DALGASI

Musk’ın şirket çalışanlarına gönderdiği e-posta’nın sonuçları hiç beklediği gibi olmadı. Bugün Batı medyasında yer alan haberlerde çok sayıda çalışanın söz konusu mail sonrası istifasını verdiği iddia edildi.

Çalışanları iş e-posta adresleri üzerinden doğrulayan ve anonim olarak bilgi paylaşmalarına izin veren uygulama Blind’da yapılan bir ankete, 180 kişinin %42’si “Çıkış seçeneğini kullanıyorum, özgürüm!” yanıtını verdi.

Katılımcıların dörtte biri kalmayı “gönülsüzce” seçtiklerini söyledi ve yalnızca %7’si kalmak için “evet”i tıkladı.

Twitterda deprem Elon Muskın hamlesi ters tepti: İstifa dalgası başladı, ofisler kapatıldı

OFİSLER KAPATILDI

Twitter, çalışanlarına şirketin tüm Ofis binalarının hemen uygulamaya konulmak üzere geçici olarak kapatılacağını söyledi. Çalışanlara ofislerin 21 Kasım Pazartesi günü yeniden açılacağı söylendi ancak kararın nedeni açıklanmadı.

Bazı gazeteler ofislerin geçici olarak kapatılması planının arkasında, sadakatsiz çalışanların platformu sabote edeceği korkusu olduğunu öne sürdü.

GERİ ADIM MI ATTI?

Twitter’dan yakın zamanda ayrılan ancak orada çalışan meslektaşları ile iletişim halinde olduğunu açıklayan bir kaynak Elon Musk‘ın verdiği ültimatoma rağmen bazı üst düzey çalışanlarla buluştuğunu ve onları kalmaya ikna etmeye çalıştığını söyledi.

‘Donald Trump Twitter’a dönsün mü?’ anketi

Twitter’in yeni sahibi Elon Musk, ABD Eski Başkanı Donald Trump’ın Twitter’a dönmesine ilişkin anket başlattı. Trump’ın Twitter hesabı 9 Ocak 2021’de askıya alınmıştı.

Elon Musk yaklaşık 9 saat önce “Eski Başkanı Trump’a hesabı geri verilsin mi?” anketi başlattı.

Ankete şimdiye kadar 11 milyon 330 binin üzerinde kişi katıldı. Katılımcıların yüzde 52’si “Evet” yanıtını verirken yüzde 48’i “Hayır” dedi.

Twitter’ın güvenlik ekibi yaptığı açıklamada, “Trump’ın hesabından paylaştığı son mesajları ve bağlamlarını yakından inceledikten ve özellikle bu paylaşımların nasıl tepki aldığına baktıktan sonra, daha çok şiddeti kışkırtma riskinden dolayı, bu hesabı kalıcı olarak askıya aldık.” ifadesi kullanılmıştı.

Hesabı askıya alınmadan önce Trump’ın Twitter’da 88 milyon takipçisi vardı. Twitter’in bu kararından sonra, Trump Media & Technology Group tarafından Ekim 2021’de “Truth Social” adlı sosyal medya platformunu kurulmuş ve Trump buradan hesap açmıştı.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio