Rabia işareti tarihe mi karıştı?

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin davetiyle Doha’ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün, daha önce “Aynı masaya oturup darbecileri meşrulaştırmam” dediği Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile el sıkıştı. Bu tokalaşma iki ülke arasında 9 yıl sonra en üst düzey görüşme oldu. Bu fotoğraf üzerine gazeteci yazar Ertuğrul Özkök‘ten yorum gecikmedi. Özkök, Türkiye’nin Doğu Akdeniz politikasını eleştiri yağmuruna tuttu.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli köşesinden seslenen Özkök,” ” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı son zamanlarda gülerken ilk defa bir fotoğrafta gördük, Katar’dan gelen bir fotoğrafta. Mısır Devlet Başkanı Sisi’yle el sıkışırken. Sisi kimdi? 2013 yılında orda Mısır’da Müslüman Kardeşler liderindeki hükümeti yıkarak başa geçen askeri yönetimin başkanı. Türkiye o tarihten itibaren Mısır’la ilişkilerini her gün biraz daha kötüleştirdi ve neticede geldiğimiz nokta Mısır ile Türkiye’nin ilişkilerinin kopması oldu. Oysa, Türkiye’nin menfaati olan gerçekler bize başka şeyler söylüyordu. Evet, Mısır’ın kendi içinde sorunları vardı ama Türkiye’nin de vardı başka ülkelerin de vardı. Neticede halledildi ve bugün tekrar el sıkışma noktasına geldik. Bu iyi bir şeydir. Şimdi sıra Esad’da diyoruz ama bakın geriye şöyle bir bakalım. 2013 – 2022 tam 9 yıl botunca Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin kopması bize neye mal oldu? Suriye’deki politikamız bize neye mal oldu? İsrail ile kavga etmemiz bize neye mal oldu? Doğu Akdeniz’i kaybetmek evet, Doğu Akdeniz’de bugün karşımızda neredeyse uluslararası bir koalisyon var ve tek başımıza kaldık. Bunun tek nedeni de işte o Rabia işareti arkasındaki Mısır politikası ve Suriye politikası oldu. Oysa artık gördük ki Mısır gibi Suriye gibi ülkelerde Müslüman Kardeşler örgütünün etkisi bitti. Bugün Müslümanlık adına siyaset tek kesim maalesef ve maalesef HTŞ, El Kaide ve DEAŞ gibi örgütler. O yüzden Türkiye’nin artık ilişkilerinde Müslümanlık esasına değil, kendi menfaatlerine göre bakmasının zamanı geldi. Umarım bu da artık anlaşılmıştır.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio