Dünya futbol tarihi yeniden yazılıyor

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, sahibi olan Glazer ailesi tarafından satışa çıkarıldı. Kulüp Cristiano Ronaldo’yla olan sözleşmesini feshettikten sonra, kulübün satışı için teklifleri değerlendirmeye alacağını duyurdu. Bu haber üzerine konuşan gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, dünya futbol tarihinin yeniden yazıldığını belirtti.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli köşesinden seslenen Özkök,”Arap sermayesi çok büyük bir hızla Avrupa futboluna girdi. Bugün Paris St. Germain’in sahibi Katarlı Araplar aynı şekilde İngiltere’nin en gözde kulüplerinden New Castle’ı Arap sermayesi satın aldı ama şimdi Silikon sermayesi ilk defa futbol alanına giriyor.” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

” Haber biraz önce geldi ve çok önemli bence ekonomi dünyasını sarsacak nitelikte bir haber. Belki dinlediğiniz zaman yahu bu bizi ilgilendirmez bu futbolseverleri ilgilendiren bir şey diyebilirsiniz ama işte öyle değil. Önce haberi vereyim; Manchester United, biliyorsunuz Amerikalı bir sahibi vardı ve bu sahibi Manchester United’ı satıyor. Şimdi biraz önce buna ilk teklif geldi. Kimden geldi biliyor musunuz? Apple’dan yani başınca CEO’su Tim Cook olan Apple’dan 5.8 milyar dolarlık bir teklif geldi ve futbol tarihindeki en yüksek değer olarak tarihe geçti. Şimdi bakın çok enteresan bir şey var. Katar’da oynan Dünya Kupası görüyorsunuz bütün dünyada ne büyük tartışmalara yol açtı. Arap sermayesi çok büyük bir hızla Avrupa futboluna girdi. Bugün Paris St. Germain’in sahibi Katarlı Araplar aynı şekilde İngiltere’nin en gözde kulüplerinden New Castle’ı Arap sermayesi satın aldı ama şimdi Silikon sermayesi ilk defa futbol alanına giriyor. Hatta benim bildiğim kadarıyla sporda da çok fazla yok. Amerikan NBA basketbolunda var mı bilmiyorum ama benim bildiğim kadarıyla yok. Dolayısıyla artık bu dev sermayeyi silikon şirketleri yani Apple gibi belki onu Facebook izleyecek belik Google… Dünya futbol tarihi yeniden yazılıyor ama bu defa ekonomi tarihi olarak. “

Numberone.com.tr

 

Haber

İlginizi Çekebilir