Cristiano Ronaldo Dünya Kupası’nda tarihe geçti! Portekiz, Gana’yı 3 golle mağlup etti…

2022 Dünya Kupası’nın favori ülkelerinden Portekiz, H Grubu’nda çıktığı ilk maçta Gana ile karşı karşıya geldi. Cristiano Ronaldo’nun da sahne aldığı dev maç, Portekiz’in 3-2’lik üstünlüğüyle sona erdi. 37 yaşındaki efsane, Portekiz’in ilk golünü atarak Dünya Kupası tarihinde bir ilki başardı. İşte son dakika haberinin detayları…

Katar‘da düzenlenen 2022 Dünya Kupası heyecanı son sürat devam ediyor. H Grubu’nda günün ikinci maçı, Portekiz ile Gana arasında oynandı.

Turnuvanın favorilerinden gösterilen Portekiz, Gana karşısında net bir galibiyet alarak Dünya Kupası’na iyi bir başlangıç yaptı.

Karşılaşmanın ilk yarısı oldukça düşük tempoda oynanırken, ikinci yarıda goller art arda geldi.

Portekiz’in 37 yaşındaki efsanesi Cristiano Ronaldo, 64. dakikada attığı penaltı golüyle hem takımını ateşledi hem de Dünya Kupaları tarihinde bir ilki başardı.

Ronaldo, 5 farklı Dünya Kupası’nda da gol atan ilk futbolcu oldu. Efsane isim, 2006, 2010, 2014, 2018 ve 2022 yıllarında düzenlenen Dünya Kupası turnuvalarında gol atmayı başardı.

Gana’da Ronaldo’nun golüne eski Fenerbahçeli Andre Ayew, 73. dakikada skora denge getiren golü kaydetti.

Gana’nın beraberlik sevinci ise oldukça kısa sürdü. Portekiz’de Joao Felix, 78. dakikada attığı golle ülkesini tekrar öne geçirdi.

Portekiz’in maçtaki son golü ise Milan forması giyen Rafael Leao‘dan geldi. Portekizli yıldız, 77’de oyuna girdiği maçta, 80. dakikada ağları havalandırdı.

Maçtan kopmayan Gana, 89. dakikada Bukari’nin golüyle skoru 3-2 yaptı ve farkı tekrar 1’e indirdi. Ancak karşılaşmanın kalanında daha fazla gol olmadı ve maç 3-2 Portekiz‘in üstünlüğüyle sona erdi.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir