Enner Valencia, Dünya Kupası tarihinde görülmemiş bir rekora imza atabilir

Fenerbahçe’nin Ekvadorlu yıldızı Enner Valencia, Dünya Kupası’nda attığı gollerle dünya gündemine oturmayı başardı. Ekvadorlu forvet, Senegal karşısında da gol atması halinde Dünya Kupası tarihine eşi benzeri görülmemiş bir rekora imza atacak.

2022 Dünya Kupası’nın en golcü (3) futbolcusu konumundaki Fenerbahçeli Enner Valencia, turnuva tarihine geçmeye çok yakın.

Açılış maçında Katar ağlarını iki kez sarsan ve son olarak Hollanda ile 1-1 berabere kaldıkları maçta gol atan Valencia, Ekvador’un Dünya Kupası’ndaki son altı golünü kaydeden isim olarak tarihe geçti. An itibarıyla Dünya Kupası’nın en golcü ismi konumundaki Valencia, futbol tarihinde kimsenin ulaşamadığı bir rekorun arifesinde.

Enner Valencia, Dünya Kupası tarihinde görülmemiş bir rekora imza atabilir

Brezilya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası’nda İsviçre (1) ve Honduras’a (2) gol atan Valencia, Ekvador’un 2018’de Rusya’daki Dünya Kupası’na katılamaması nedeniyle bu turnuvada boy gösterememişti. Katar’daki organizasyona iki golle başlayan ve Hollanda’yı da es geçmeyen 33 yaşındaki forvet, Ekvador’un kupadaki son 6 golüne imza atmış oldu.

VALENCIA TARİHTE İLKİ BAŞARABİLİR

İki maçta 4 puan toplayan Ekvador, A Grubu’nda liderlik koltuğunda oturuyor ancak, son maçında Senegal’e karşı kritik bir maça çıkacak. Senegal’e yenilmemesi halinde tur atlayacak olan Ekvador’da, Valencia da 1930’da başlayan turnuva tarihinde bir ilki başarabilir. Valencia, Senegal ağlarını sarsmayı halinde, Dünya Kupası maçlarında arka arkaya yedi gol atan ilk ve tek oyuncu olacak.

VALENCIA EFSANELER ARASINDA…

Valencia arka arkaya attığı 6 golle tarihi golcüler arasındaki yerini de almayı başardı. Portekiz efsanesi Eusebio’nun 1966’da İngiltere’de düzenlenen Dünya Kupası’nda üst üste altı gol atarken, 1982’de İspanya’daki turnuvada İtalyan Paolo Rossi de aynı başarıyı yakalamıştı. ABD’deki 1994 Dünya Kupası’nda ise, Rus forvet Oleg Salenko iki maçta altı gol atmıştı. Salenko, Kamerun’a karşı 5 gol atarak, bir maçta en fazla gol atan isim olmayı başarmıştı.

SAKATLIĞI HAKKINDA KONUŞTU

Öte yandan Hollanda maçının son dakikasında sakatlanarak sahayı sedyeyle terk eden Enner Valencia’nın Senegal maçında sahada olabileceği öğrenildi. Sakatlığıyla ilgili konuşan Valencia, “Katar maçından sonra testlere girdim. Dizimde burkulma var ve biraz ağrım oldu. Bugün ağrıyla oynadım. En önemli şey, büyük düşünerek güçlü kalmamızdır” ifadelerini kullandı.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir