Dünya Kupası A Grubu’nda sürpriz yok! Hollanda-Katar: 2-0

Dünya Kupası A Grubu 3. maçında Hollanda, Katar’la karşılaştı. Al Bayt Stadı’nda rakibini Cody Gakpo ve Frenkie de Jong’un attığı gollerle 2-0 mağlup eden Portakallar, 7 puana ulaştı, grubu lider tamamlayarak son 16 turuna yükseldi. Ev sahibi Katar ise Dünya Kupası’nı puansız tamamladı.

Louis van Gaal yönetimindeki HollandaDünya Kupası A Grubu 3. maçında Katar’la karşıya karşıya geldi. Senegal galibiyetinin ardından Ekvador’la 1-1 berabere kalan Hollanda, sürprize izin vermedi. Al Bayt Stadı‘nda oynanan ve Gambiyalı hakem Bakary Gassama‘nın yönettiği maçı Cody Gakpo ile Frenkie de Jong‘un attığı gollerle 2-0 kazanan Portakallar, 7 puana ulaştı, grubu lider tamamlayarak son 16 turuna yükseldi.

Beşiktaş ‘ın yıldız golcüsü Wout Weghorst, Hollanda’da 82. dakikada Cody Gakpo’nun yerine oyuna dahil oldu. Ekvador ve Senegal’in ardından Hollanda’ya da kaybeden ev sahibi Katar ise grubu puansız, son sırada tamamlayarak Dünya Kupası defterini kapattı. Gruptaki diğer maçta Ekvador’u 2-1 mağlup eden Senegal, Hollanda’nın ardından 2. sırada yer aldı, 6 puanla son 16 biletini kaptı. 4 puanlı Ekvador ise 3. sırada kupaya veda etti.

Maçtan dakikalar:

14′ Frenkie De Jong’un vuruşunda Davy Klaassen’den seken top Memphis Depay’ın önünde kaldı. Yıldız oyuncunun sol çaprazdan yatarak attığı şutta top üstten auta çıktı.

26′ Daley Blind’in sol kanattan yolladığı topu ceza sahasında kontrol eden Depay, sol çaprazdan vuruşunu yaptı, top kale önünde Boualem Khoukhi’den döndü.

GOL | 27′ Davy Klaassen’in pasında topla buluşan Cody Gakpo, ceza sahasına girdi ve düzgün bir vuruşla topu ağlara göndermeyi başardı. PSV forması giyen 23 yaşındaki hücumcu, Dünya Kupası‘ndaki 3. maçında 3. golünü attı.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir