Yeni bir Ermeni Sorunu mu doğuyor?

New York Times gazetesinin Paris muhabiri, Musee de l’Home’un (İnsanlık Müzesi) bodrum katındaki “Kafatası” hazinesini incelediğini açıkladı. Bu kafataslarının içinden 10 tanesinin Ermenilere ait olması ise gazeteci yazar Ertuğrul Özkök’ün dikkatini çekti. Özkök, kafataslarının Anadolu’dan Paris’e nasıl gittiğini merak etti.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli köşesinden seslenen Özkök, Peki kardeşim bu kafatası oraya nasıl gitmiş? Yani hangi insan çantası kafatası kafasını kesip öldürülen insanı oraya götürülür? Bunlar belli değil ama önümüzdeki günlerde oradaki Ermenilere ait bu kafa taslarını konuşacağız gibi geliyor bana.” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“İyi günler, Türkiye’nin günleri bambaşka konularla dolu ama ben size biraz farklı bir konudan bahsedeceğim bugün. Dünkü New York Times gazetesinde çok ilginç bir yazı yayınlandı ve bunun satırlarında bizi de ilgilendiren yine ilginç bir ayrıntı vardı: Haber şu: Fransa’da Paris’te müzede, yani İnsanlık Müzesi denilen müzenin altında bir kafatası koleksiyonu var. Daha doğrusu deposu var, hazinesi ve burada 18 bin kafatası var. Diyeceksiniz ki bir ülke neden kafataslarını toplar buraya? Evet, zaten herkese bunu soruyor. Ama bazı ülkelerde böyle bir şey var. Yalnız bu kafatası koleksiyonunun ve bu kafatası deposunun ilginç bir tarafı var. Fransa buradaki kafataslarının kim olduğunu, kime ait olduğunu hiç açıklamıyor. İşte New York Times gazetesi bu 18 bin kafatasının envanter listesini görmüş ve bu listede çok enteresan kafatasları var. Afrika’da sömürgeci dönemde kafası kesilerek Paris’e getirilen direnişçiler Müslüman savaşçılar, özgürlük savaşçıları. Ama bunların arasında 10 tane de bizi çok ilgilendiren bir başka kafatası serisi var. Güya bunlar Anadolu’daki 1915 Ermeni trajedi sırasında öldürülen 10 Ermeni’nin kafatasıymış. Peki kardeşim bu kafatası oraya nasıl gitmiş? Yani hangi insan çantası kafatası kafasını kesip öldürülen insanı oraya götürülür? Bunlar belli değil ama önümüzdeki günlerde oradaki Ermenilere ait bu kafa taslarını konuşacağız gibi geliyor bana.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir