İran’da zafer kadınların oldu

İran Başsavcısı Muhammed Cafer Muntazeri, “ahlak polisi” olarak bilinen İrşad devriyelerinin kaldırıldığını açıkladı. İranlı yetkililerden, henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli köşesinden seslenen Özkök,” Bu İranlı kadınların zaferidir başka. Bunun lamı cimi yok. İran’da Müslüman dünyada Müslüman dünyanın bir ülkesinde kadınlar belki de en büyük zaferlerinden birini kazandılar.” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“Haftaya Türkiye’nin bir komşusu, dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir ülkeden gelen iyi bir haberle başlıyoruz. İran’da savcılık dünyanın belki de en rezil uygulamalarından biri olan kadınların başlarını açmasını önlemek üzere kurulmuş ve çalışan İrşad polisi adı verilen ahlak polisi de tırnak içinde söylüyorum. Güya ahlak polisini lağvedeceğini açıkladı. Bu İranlı kadınların zaferidir başka. Bunun lamı cimi yok. İran’da Müslüman dünyada Müslüman dünyanın bir ülkesinde kadınlar belki de en büyük zaferlerinden birini kazandılar. Nedir bu zafer? başlarını özgürce açabilme açabilme özgürlüğü. Bakın bu çok önemli bir gelişme. Bütün dünyada İslam kadınları için çok önemli bir gelişme. Hatırlayın Türkiye’de 28 Şubat döneminde kızlar üniversiteye alınmıyordu ama Türkiye’de hiçbir zaman kızların başlarını örtmesi ile ilgili bir yasak bir polis uygulaması falan olmadı. Sadece üniversitelere girmesi ile ilgili ve çok kötü ve fena bir uygulamaydı ve bu bir mücadele sonunda açıldı. O mücadelede başı açık birçok kadın başı örtülü kızların üniversiteye girmesi için mücadele etti. Ama üzülerek gördüm ki, o başı örtmek için mücadele veren kadınların hiçbiri burada İranlı kadınların başlarını açmaları için başlattıkları ve hayatlarıyla ödedikleri bir mücadelede o desteği çok açıkça göstermediler. Bunu da bir tarafa kaydedelim. Evet, İranlı kadınları kutluyorum. İslam dünyası için son derece önemli bir gelişmedir.”

Numberone.com.tr

 

Haber

İlginizi Çekebilir