Brezilya-Güney Kore maçında tribünlerin vefası dikkat çekti

Dünya Kupası son 16 turunda Brezilya ile Güney Kore karşı karşıya geldi. Brezilya, ilk yarısında oldukça etkili olduğu mücadeleyi 4-1 kazandı ve çeyrek finale yükseldi. Brezilya, çeyrek finalde Hırvatistan’ın rakibi oldu.Öte yandan  Brezilya ile Güney Kore arasında oynanan Dünya Kupası maçının 10. dakikasında tribünlerde dikkat çekici görüntüler ortaya çıktı.

2022 Dünya Kupası son 16 turunda Hırvatistan, 120 dakikası 1-1 biten maçta Japonya‘yı penaltılarla eleyerek adını çeyrek finale yazdırdı. Livakovic kurtardığı üç penaltıyla maça damga vurdu. Brezilya ise Güney Kore‘yi ilk yarıda bulduğu gollerle 4-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

 Son 16 turunda Güney Kore filelerini havalandıran Neymar, Pele ve Ronaldo‘nun ardından üç Dünya Kupası’nda gol atan üçüncü oyuncu oldu. Yıldız futbolcu attığı bu golle Brezilya Milli Takımı tarihine de geçmeyi başardı.

Maçın 10. dakikasında tribünlerde dikkat çekici görüntüler ortaya çıktı. Brezilyalı taraftarlar son günlerde sağlık sorunları yaşayan ve “güçlüyüm mesajı veren” efsane futbolcu Pele için pankart açıp destek sloganları attı.

Dünya Kupası başlarken rahatsızlığı sebebiyle hastanede tedavi altına alınan Pele, önceki günlerde yayınladığı mesajla kendisine gösterilen destek için teşekkür etmişti. Pele,  yaptığı paylaşımda da Brezilya Milli Takımı’na hastanede destek verdiğini ifade etti.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir