Engin Altan Düzyatan’dan samimi açıklamalar

O, Türkiye’nin en iyi erkek oyuncularından. Engin Altan Düzyatan’ın canlandırdığı karakterler hafızalara kazınıyor. Düzyatan kendini ‘duygularıyla hareket eden biri’ olarak tanımlıyor, içgüdülerini asla es geçmiyor. Özel hayatı ve yeni projesi hakkında konuşan oyuncu “Gittikçe olgunlaşıyorum ve zamanımı boşa harcayan, bana bir şey katmayan her şeyden uzaklaşıyorum. Başarısızlıktan değil denemeyip içinde kalmasından korkanlardanım” dedi.

Yeni işinden dolayı yoğun bir gündemi var, her gün sette. Engin Altan Düzyatan’la yine çekime gideceği bir günün sabahında buluşuyoruz. Çok profesyonel; konu iş olunca onda en ufak bir yorgunluk belirtisi olmuyor. Yıllardır tanışıyoruz; güzel enerjisi de, sıcacık gülümseyişi de, yakışıklılığı da hiç değişmiyor. “Ben ego konusunu çok erken yaşta çözdüm” diyor, gerçekten öyle, bütün şöhretine rağmen etrafındakilere karşı hep çok nazik.

İnsan her sene yenileniyor, değişiyor. Senin 40’lardan sonra kendine dair yeni keşiflerin oldu mu?

Gittikçe olgunlaşıyorum ve zamanımı boşa harcayan, bana bir şey katmayan her şeyden uzaklaşıyorum. Geçenlerde Tolstoy’un ‘Olgunlaşmak nedir’ konulu yazılarını okudum, olgunlaşmak bu gerçekten. Kendi zamanını eğer doğru kullanamıyorsan tam olarak olgunlaşamamışsın demektir.

Estetik haberleri çıktı. Doğru muydu?

Estetiğim yok, burnumu yaptırmadım. Elmacıkkemiklerime, çeneme dolgu, botoks filan da yaptırmadım. Sonuçta yüzüyle iş yapan insanlarız. Çok fazla mimik yapıyorum. Kendime ama özellikle yüzüme herkese oranla daha iyi bakmam gerek. Rutinlerimi uyguluyorum, tüm bakımlarımı düzenli olarak yaptırıyorum. Kendimi değiştirmek gibi bir derdim yok. Bu konuyla ilgili çıkan fotoğrafın açıkçası iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. O fotoğraf çok hasta olduğum bir sabah, 8.00’de, uykusuz geçen birkaç gecenin üzerine, ekran üzerinden çekilmiş.
Ben doğruları söyleyeyim de sonuç olarak herkes istediğini düşünmekte serbest.

 

Aşk ne durumda? 

Aşk daha sağlam, büyüyor, boyut değiştiriyor. Bir ilişkiye aşkla başlıyorsunuz, ayaklarınız yerden kesiliyor. Sonra taşlar yerine oturuyor. Çocuk olunca sizi hayat boyu birbirinize bağlayan bir ortak noktanız daha oluyor. Bizim Neslişah’la zevklerimiz, hedeflerimiz çok benziyor. Ortak paylaşım alanlarımız çok fazla olduğu için de ilişkimizi besliyoruz.

Karanlık tarafların var mı?

Yok. Çok düz, dışarıdan göründüğüm gibi biriyim.

Aklınla ve duygun arasında hangisini seçersin?

İçgüdülerimi seçerim. İçgüdülerim gerçekten çok kuvvetlidir ve genellikle içgüdülerimi es geçmem.

Rol seçerken de öyle mi?

Her zaman. Ben mantık değil, duygu adamıyım.

NFT işine girdin…

Evet, birkaç farklı NFT projesinde yatırımım var.

Dijital sanat mı tam olarak yaptığınız?

NFT’leri birer kontrat olarak düşünmek lazım. Bu dijital kontratlarla her şeyi yapmak mümkün, yani ileride artık gerçekten notere ihtiyacınız olmadan bir belgenin size ait olduğunu gösteren dijital bir varlığınız oluyor elinizde.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir