Fas, favori İspanya’yı eledi!

2022 Dünya Kupası son 16 turunda Fas, İspanya’yı penaltılar sonucunda 3-0 mağlup ederek büyük bir sürprize imza attı ve çeyrek finale yükseldi.

Fas, normal süresi ve uzatma bölümü 0-0 eşitlikle sona eren mücadelede, İspanya‘yı penaltı atışları sonucu 3-0 yenerek 2022 FIFA Dünya Kupası‘nda çeyrek finale yükseldi. Fas kalecisi Yassine Bounou 2 penaltı kurtardı.

Arjantinli hakem Fernando Rapallini‘nin düdük çaldığı karşılaşmanın normal süresi 0-0 sona erdi. 15’er dakikalık iki uzatma bölümünde de gol sesi çıkmayınca çeyrek finalisti belirlemek için seri penaltı atışlarına geçildi.

Fas’ta Sabiri, Ziyech ve Hakimi, penaltıları gole çevirirken; Benoun ise penaltıyı kaçırdı. İspanya‘da ise ilk 3 penaltıyı kullanan Sarabia, Soler ve Busquets, penaltıyı kaçırınca Fas, çeyrek finale adını yazdırdı. Fas’ta Romain Saiss maça 11’de başladı.

FAS BU ETABA NASIL GELDİ?

Fas, Hırvatistan‘la golsüz berabere kalarak Katar‘daki serüvenine başlamıştı. Sonrasında Belçika ve Kanada’yı yenip F Grubu’nu 7 puanla lider bitirerek Son 16 vizesi aldı.

İSPANYA’NIN GRUP ETABI SERÜVENİ

Kosta Rika‘yı 7-0 yenen, Almanya ile 83’te yediği gol sonrası 1-1 berabere kalan İspanya; grubun son maçında, Japonya karşısında sahada sergiledikleri duruşa bakılırsa Brezilya ile Arjantin’le ilerleyen turlarda eşleşmemek için Son 16 turunda Fas’ı tercih etti.

Fas 2022 Dünya Kupası’nda çeyrek finale yükseldi. Portekiz’in çeyrek finaldeki rakibi Fas oldu.

Dünya Kupası 2022’de Afrika kıtasından çeyrek finale kalan tek takım Fas oldu. Birçok futbol sever çeyrek finalde Fas’ı destekleyeceğini belirtti.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir