Cristiano Ronaldo’yu İsviçre ile oynadıkları Dünya Kupası maçında neden yedek bıraktığını açıkladı

Dünyaca ünlü yıldız oyuncunun Portekiz’in 6-1 kazandığı İsviçre maçında yedek kalması çeyrek final sevincini gölgede bıraktı. Ronaldo’nun maç sonunda tek başına tribünleri gezmesi tepkilere neden oldu. Dünya Kupası anketinde Portekiz halkının yüzde 70’i Ronaldo’nun maça ilk 11’de başlaması gerektiğini savunmuştu.

  • Ronaldo, İsviçre maçına yedek kulübesinde başladı
  • Daha önce yedek olan Ramos hat-trick yaptı
  • Santos bu kararın stratejik olduğunu söyledi

NE OLDU?

Cristiano Ronaldo, Güney Kore ile oynadıkları maçta oyundan alınırken mutlu değil gibi görünüyordu ve bu karara tepki gösterdi. Ancak 37 yaşındaki yıldız maçtan sonra oyundan alınmasına değil Güney Koreli oyuncunun “acele etmesini” söylemesine tepki gösterdiğini açıkladı. Yaşananların ardından Portekiz’in İsviçre ile oynadığı son 16 turu maçına Cristiano Ronaldo yedek kulübesinde başladı. Ancak Fernando Santos bunun taktiksel bir karar olduğunu iddia etti.

NE SÖYLENDİ?

İsviçre karşısında aldıkları 6-1’lik galibiyetin ardından Portekiz Teknik Direktörü Fernando Santos şunları söyledi: “Cristiano Ronaldo’yu yedek bırakmamın nedenini zaten açıkladım. Bu bir maç stratejisiydi. Tüm oyuncularım değerli ama birbirlerinden farklılar. Dalot ve Raphael ile başladım fakat Cancelo da harika bir oyuncu. İsviçre’ye karşı ihtiyaç duyduğumuz kadronun bu olduğunu düşündüm.”

“Benimle Ronaldo arasında herhangi bir sorun yok, biz birbirimizi uzun yıllardır tanıyoruz. Ronaldo örnek teşkil eden büyük bir kaptan.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir