Toplumsal hafıza zayıflığı

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında dini nikâhla evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili iddialar Türkiye gündemini sarstı. Bu istismar hakkında konuşan gazeteci yazar Ertuğrul Özkök ise olayın üstünü kapatmak isteyenlere ateş püskürdü.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli köşesinden seslenen Özkök, ” Bunun artık böyle bunun İslam’la alakası yok bunlar Müslüman yok diye bunu bir şekilde kapatmaya çalışmanın bir manası yok. Bakın IŞID’ciler için bunların İslam’la alakası yok dedik. Ne gelir geldi dünyanın başına. inancımızın başına. Şimdi bu olayın artık üzerine gitme zamanı geldi. ” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

” İyi günler, haftanın son çalışma günü ama ne yazık ki bugün size güzel bir yorumla kapatamıyorum. Çünkü önümde iki haber var ki günlerdir konuşuyor bunu Türkiye ve dünya bir dün İran’dan geldi. Bir genç, bir çocuk idam edildi fotoğraflarını görmüşsünüzdür. Tek suçu ülkesindeki kadınların başlarını özgürce açabilmeleri için verdiği mücadeleydi. Türkiye ise 6 yaşında bir kız çocuğunun evlendirilmesi resmen tecavüze uğramasını konuşuyor. Evet, maalesef önümüzde artık inancımızla ilgili çok ciddi bir soru var ve bu sorunun hala üstünü örtmeye çalışan bir takım insanlar görüyoruz. Çünkü unuttuk daha geçtiğimiz günlerde daha dün yani diyebileceğimiz bir zamanda bir yurtta intihar eden, video çekerek intihar eden bir çocuğun dramını bir vakıfta ikrarın gözünde çok muteber olan meydana gelen erkeklere taciz yolla olaylarını kapatmaya çalıştık ve kapattık. başarıyla da unuttuk. Bir kız öğrenci yurdunda tarikatlara bağlı bir kız öğrenci yurdunda gencecik çocukların cayır cayır yanmalarını şimdi ama neyse bu son olayda artık baktım hafiften bir uyanma var. Evet arkadaşlar, bunun artık böyle bunun İslam’la alakası yok bunlar Müslüman yok diye bunu bir şekilde kapatmaya çalışmanın bir manası yok. Bakın IŞID’ciler için bunların İslam’la alakası yok dedik. Ne gelir geldi dünyanın başına. inancımızın başına. Şimdi bu olayın artık üzerine gitme zamanı geldi. Bu başka dinlerde de oluyor, oralarda tartışılıyor. Biz de artık bunu tartışacağız. Yoksa inançlara en büyük zararı bizzat o inancın müminleri veriyor.”

Numberone.com.tr

 

Haber

İlginizi Çekebilir