Avatar’ın devam filminin galası Londra’da yapıldı

Yönetmen James Cameron, tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi Avatar’ın vizyona girmesinin üzerinden 13 yıl geçti. Uzun zamandır beklenen devam filmi Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) galası Londra’da yapıldı. Ancak her iki filmin de yönetmeni olan James Cameron, koronavirüse yakalandığı için galaya katılamadı. Yönetmen hastalığı Japonya’dan dönerken uçakta kaptığını açıkladı.

İlki 2009 yılında gösterime giren Avatar’ın dünya çapında bilet satışı 2,9 milyar doları bulmuş, böylece en çok kâr yapan film olmuştu. Filmin dört bölümünün daha 2028 yılına kadar çekilmesinin planlandığı bildirildi.

İlk bölümde mavi Na’vi halkının, doğal kaynaklarını kontrol etmeye çalışan sömürgeci insanlarla savaştığı Avatar’ın ikincisinde izleyiciler Pandora’nın büyülü dünyasına geri götürülüyor.

Filmin başrol oyuncuları Sam Worthington ve Zoe Saldana, filmin devamında artık beş çocuklu bir ebeveyn olan Jake Sully ve Neyriti olarak geri dönüyorlar. Ormandaki sakin yaşamları, Gök İnsanları’nın (Na’vi halkının insanlara verdiği isim) Sully’nin peşine düşmek için geri dönmesiyle bozulur. Sully, ailesini ve klanını korumak için uzak bir diyara kaçar ve Metkayina klanına sığınır. Vücutları ve becerileri ormandaki hayata göre gelişmiş olan ailenin, düşman tehdidinden kurtulmak için su işleme tekniklerini hızla öğrenmesi gerekir.

James Cameron, Londra’daki galaya katıldı.

Worthington, filmin galasında Reuters’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu on yıllık bir aşk eseri. İzleyiciye dokunmayı umut eden acı verici, harika ve çok güçlü bir hikaye. Ancak ilk bölümün birebir kopyası değil. Gerçekten dünyayı ve bu ailenin birliğini genişlettik.”

Saldana da role dönüşünü ‘duygu dolu’ olarak nitelediği açıklamasında “Heyecan verici ve aynı zamanda korkutucuydu” dedi.

Sigourney Weaver, Neytiri ve Sully’nin evlatlık kızı Kerry’yi oynuyor. Weaver’ın biyolojik annesini Dr. Grace Augustine filmin ilk bölümünde yer almıştı. Weaver açıklamasında, “Bütün süreç inanılmaz bir maceraydı” ifadesini kullandı.

Her iki filmin de yönetmeni olan James Cameron, koronavirüse yakalandığı için galaya katılamadı. Yönetmen hastalığı Japonya’dan dönerken uçakta kaptığını açıkladı.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir