İzmir tarihiyle yüzleşiyor

Ahmet Güneştekin’in 3 Kasım’da İzmir Kültürpark’ta açılan ‘Gâvur Mahallesi’ sergisi ziyaretçi rekoru kırıyor. Günlük ortalama 10 bin kişinin ziyaret ettiği sergiyi şu ana kadar görenlerin sayısı ilk ayda 300 bini geçti. Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök de bu olayı ‘yüzleşme’ olarak değerlendirdi.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli köşesinden seslenen Özkök, İzmir bu mübadillik mazisiyle ve geçmişiyle demek ki artık yüzleşmeye başladı ama daha da güzeli bu sergi dünyada tek sanatçı etrafında açılmış bir sergiye en fazla gidilen sergiye doğru gidiyor. Yani bir rekora doğru gidiyor. Türkiye’de böyle şeyler de yaşanıyor. dedi. 

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“Dünden beri İzmir’deyim daha doğrusu Urla’da görüyorum ki İzmir’de tuhaf bir şeyler oluyor. Tuhaf bir şeyler oluyor derken eleştirilecek bir şey değil, güzel bir şeyler oluyor demek istedim. Çünkü Ahmet Güneştekin geçen ay İzmir’de açılan bir tür yüzleşme anlamına gelecek olan sergisini size anlatmıştım. Biliyorsunuz serginin adı ‘Gavur Mahallesi’ydi ve İzmir’den mübadil olarak giden insanlarla İzmir’e mübadil olarak gelen insanların yaşadıkları zorlukları anlatan ve bunlarla yüzleşmemize yol açan bir sergiydi. İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer açıkladı. Evet bu sergiyi bir ayda 300 bin kişi gezmiş. yani günde 10 bin kişi ortalama bu sergiyi geziyormuş. İzmir bu mübadillik mazisiyle ve geçmişiyle demek ki artık yüzleşmeye başladı ama daha da güzeli bu sergi dünyada tek sanatçı etrafında açılmış bir sergiye en fazla gidilen sergiye doğru gidiyor. Yani bir rekora doğru gidiyor. Türkiye’de böyle şeyler de yaşanıyor. Geçen yıl Ahmet Güneştekin, Diyarbakır’da bu serginin bir öncesini açmıştı ama hatırlayın o sırada ben halay çektim diye yok efendim şudur budur diye bir takım Türkiye’de aşırı milliyetçi gruplar buna yüklenmişlerdi. PKK da yüklenmişti, İzmir’de bu olmuyor ve bakın gayet de güzel konuşmaya başladı meseleleri. Bence bugünün güzel haberi buydu.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir