Messi rekor’larda, Arjantin Finalde

Arjantin, Lionel Messi’nin 1 gol ve 1 asistle yıldızlaştığı maçta Hırvatistan’ı 3-0’la geçerek Dünya Kupası’nda finale yükselen ilk takım oldu.

Katar’da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası yarı final maçında Arjantin ile son finalist Hırvatistan karşı karşıya geldi. Kupada daha önce oynadığı 5 yarı final maçını da kazanan Arjantin yine hata yapmadı ve maçı 3-0 kazanarak adını 2022 Dünya kupası finaline yazdırdı. Arjantinlilere zaferi getiren golleri 34. dakikada penaltıdan Lionel Messi ile 39 ve 69. dakikalarda Julian Alvarez kaydetti.

Dünya kupası tarihindeki 25. maçına çıkan Lionel Messi, Alman efsane Lothar Matthaus‘un Dünya Kupası’nda en fazla forma giyen oyuncu rekoruna ortak oldu. Final maçında oynaması durumunda da rekorun yeni sahibi olacak.

35 yaşındaki süperstar, toplamda 11. golüne ulaşarak Gabriel Batistuta‘yı geride bıraktı ve Dünya Kupası tarihinde en fazla gol atan Arjantinli futbolcu unvanını elde etti. Bu gol ayrıca Messi’yi aktif futbolcular arasında da Dünya Kupası’nın en golcü ismi yaptı.

36 yıllık şampiyonluk özlemine son vermek istiyor. Bu akşam saat 22.00’de son şampiyon Fransa ise “peri masalı”na imza atan Fas mücadele verecek.

Öte yandan Zlatan Ibrahimovic, Messi hakkında dikkat çeken açılamalarda bulundu. Ibrahimovic,  “Dünya Kupası’nı kimin kazanacağı çoktan yazıldı bile ve kimi kastettiğimi biliyorsunuz. “Bence Messi kupayı kaldıracak, bu çoktan yazılan bir durum olarak karşımızda duruyor.” Şeklinde konuştu.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir