Twitter’da ‘altın tik’ dönemi başladı!

Elon Musk’ın geçtiğimiz günlerde şirket hesaplarının altın ve hükümet hesaplarının gri renkli tik işaretlerine sahip olacağını belirterek açıkladığı Twitter’daki ‘altın tik’ uygulaması başlatıldı.

Ayrıca Musk tweet’lerdeki maksimum karakter sayısının 4 bine çıkarılacağını açıkladı. Twitter’ın eskiden 140 olan bir mesajdaki maksimum karakter sayısı, 2017’de 280’e yükselmişti. Twitter ücretli mavi tık rozeti statüsünü yeniden başlattı. Bu statü için web kullanıcılarından 8 dolar, Apple IOS kullanıcılarından 11 dolar aylık abonelik ücreti alacak.

ELON MUSK AÇIKLAMIŞTI

Elon Musk, şirket hesaplarının altın ve hükümet hesaplarının gri renkli tik işaretlerine sahip olacağını belirterek ayrıntıları açıklamıştı. Musk, “Şirketler için altın renkli, hükümetler için gri renkli, bireyler için ise mavi renkli (ünlü olsun ya da olmasın) doğrulama işareti kullanılacak. Tüm doğrulanmış hesaplar, işaret etkinleştirilmeden önce manuel olarak doğrulanacaktır. Bu durum acı verici ama gerekli” demişti.

Twitter’in kendi hesabı, Musk’ın sahibi olduğu Space X, Tesla gibi firmaların yanı sıra, Türkiye’den de Fenerbahçe Spor Kulübü‘nün hesabı da ‘altın tik‘e geçti.

Öte yandan David Chapelle’nin gösterisine giden Musk 10 dakika boyunca yuhalandı. Chapelle ise durum karşısında Musk’a “ Kovduğun insanlardan bazıları seyirciler arasında gibi görünüyor” dedi.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir