Cumhuriyetçi Partili seçmenin 2024 adayı anketi

Cumhuriyetçi Parti seçmeni arasında 2024 başkan adayına dair yapılan yeni bir anket Florida Valisi Ron DeSantis’in eski ABD Başkanı Donald Trump’ın 23 puan önünde olduğunu gösterdi.

USA Today ve Suffolk Üniversitesi, 2024 Cumhuriyetçi Parti başkan adayına dair parti seçmeni ve Cumhuriyetçi eğilimliler arasında bir anket düzenledi. Anket sonuçları Florida Valisi DeSantis’in eski ABD Başkanı Donald Trump’ın önünde olduğunu gösterdi. Anket sonuçlarını USA Today’e değerlendiren Suffolk Üniversitesi Siyasi Araştırma Merkezi Direktörü David Paleologos “Cumhuriyetçiler ve muhafazakâr bağımsızlar giderek daha fazla ‘Trump’sız Trumpçılık’ talep ediyor” dedi.

Donald Trump: DeSantis başkan adayı olursa bozguna uğrar

Eskiden ABD ordu avukatlığı yapan ve aşırı sağ kanattan Kongre üyeliği geçmişi olan Florida Valisi Ron DeSantis, eyalette özellikle eğitim ve göç konularında giderek Trump’ın politikalarına benzer adımlar atıyor. Geçen ay ara seçimler sonucunda Florida Valisi olarak yeniden kazanan DeSantis, eyaletten “uyanmışların’ (woke) öldüğü yer” olarak bahsetmişti. 

Eski ABD Başkanı Donald Trump da geçen ay 2024’te yeniden Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olma niyetini duyurmuştu. USA Today, anketlerin Trump’ın yeniden aday olmasını isteyenlerin sayısının giderek azaldığını gösterdiğini aktardı. Gazeteye göre haziran ayında Cumhuriyetçilerin yüzde 60’ı Trump’ın yeniden adaylığını isterken bu oran şimdi yüzde 47’ye düştü.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir