Ekrem İmamoğlu için karar çıktı!

Hapis cezası ve siyasi yasak cezasına tepki yağdı. İlk tepki Mansur Yavaş’tan geldi: Hukuktan bağımsızdır, kabul etmiyoruz! 6’lı masa liderleri İmamoğlu’na destek mesajları yayınladı: Halkın iradesi yok sayılamaz!

Ekrem İmamoğlu‘nun yargılandığı davada karar çıktı. 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak getirildi. Verilen karara tepkiler gelmeye başladı.

İlk tepki Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş‘tan geldi.

6’lı masa liderleri de İmamoğlu’na destek açıklamaları yaptı. Liderler ‘halk iradesi’ vurgusu yaptı. Bülent Arınç ve Abdullah Gül de karara tepki gösteren isimlerden oldu.

ABDULLAH GÜL’DEN AÇIKLAMA

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugünkü mahkeme kararı sadece Ekrem İmamoğlu’na değil Türkiye’ye karşı yapılan büyük bir haksızlıktır. Millet iradesi her şeyin üstündedir. Üst mahkemelerin bu yanlışı düzelteceklerine inanıyorum” değerlendirmesini yaptı.

KARAMOLLAOĞLU: VİCDANİ VE HUKUKİ DEĞİLDİR

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu da İmamoğlu kararı hakkında açıklama yaptı, “Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar vicdani ve hukuki değildir” dedi.

Karamollaoğlu, yazılı açıklamasında, “İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar vicdani ve hukuki değildir. Adalet mekanizmasını siyasetin elinde adeta bir kılıç gibi kullanan bu anlayış kaybetmeye mahkumdur. Millet iradesini görmezden gelenler dün kaybetmiştir, bugün ve yarın da kaybedecektir” ifadelerini kullandı.

BABACAN: İSTANBULLULAR SANDIKLA GÖREVE GETİRDİ

DEVA Partisi Ali Babacan da Twitter hesabından açıklama yaparak, “İstanbullular belediye başkanını sandıkla göreve getirdi. Göstermelik yargı oyunlarıyla halk iradesini yok edemezsiniz” dedi.

UYSAL: YENİ VE YİNE BİR SİYASİ MÜHENDİSLİĞE MÜSADE ETMEYECEĞİZ

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal “Bugüne dek “milli irade” sözünü dilinden düşürmeyen ve fakat dillerine pelesenk ettikleri her değerin için boşaltan AKP zihniyetinin tahakkümünde, partinin adliye temsilcisi haline gelmiş yargı mensupları bilmelidir ki hem İstanbullu hem tüm Milletimiz iradesine sahip çıkacaktır. Yeni ve yine bir siyasi mühendisliğe müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

DAVUTOĞLU: MİLLET İRADESİNE İPOTEK KONULAMAZ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile İmamoğlu’na destek verdi:

“Millet iradesine ipotek konulamaz Sn. Erdoğan bunu en iyi sen bilirsin. İstanbul Belediye Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu’na destek vermek ve onu bu göreve seçen İstanbullu seçmenin iradesine sahip çıkmak için programlarımı iptal ettim, İstanbul’a geliyorum.”

 

İNCE: BÜYÜK BİR DEMOKRASİ AYIBIDIR

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce “Siyasi yasak istemiyle yargılanan birisi olarak; Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası ve siyasi yasak büyük bir demokrasi ayıbıdır! Yargıya verdiğiniz talimatlar ile sandıkta yenemediğinizi siyasi yasaklarla engellemeye çalışmak acizliktir!” tweetini paylaştı.

SARIGÜL: ZULMÜN ÖMRÜ KISADIR

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül “Sayın İmamoğlu’na verilen ceza iktidarlarını koruyabilmek için gözlerinin ne kadar karardığını gösteriyor. Bu zorlamalarla bir yere varamazlar. Yırtıcı kuşun ömrü az olur. Zulmün ömrü kısadır.” sözlerine yer verdi.

HÜSEYİN BAŞ: ÇALMADI, YOLSUZLUK YAPMADI

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş “Çalmadı, yolsuzluk yapmadı, insanların hukuklarına tecavüz etmedi, milletin malını babasının malı gibi kullanmadı. İstanbulludan aldığı yetkiyle İstanbul’a hizmet etti. Bu yetkiyi gasp etmeye kimsenin hakkı yoktur. Sayın Ekrem İmamoglu’nun yanındayız.” mesajını paylaştı.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio