Erdoğan ve İmamoğlu’nun ortak kaderi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada aldığı 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezasına ilişkin konuşan gazeteci yazar Ertuğrul Özkök sert çıkıştı.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli köşesinden seslenen Özkök,” Bu kararda kolektif aklın Türkiye’de yeterince kullanılabildiğini söyleyebilir miyiz? Adaletin vicdanını ve kanunların gereğini yerine getirdiğini söyleyebilir miyiz? Peki, o zaman böyle bir süreci başka neyle biz tarif edebiliriz? Aklın kullanıldığı bir süreç oldu mu? ” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“İyi günler tabii ki günün konusu İstanbul’un 16 milyon kişinin yaşadığı İstanbul’un yüzde 56 oyuyla belediye başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıllık ceza. Türkiye’de en küçüğünden en büyüğüne kadar herkes biliyor ki bu cezanın asıl amacı iki yıl hapse göndermek değil, yükselmekte olan bir siyasetçinin yolunu kesmek. Ne kadar keser? 24 yıl önce Tayyip Erdoğan’a verilen hapis cezası onun yolunu ne kadar kestiyse Ekrem İmamoğlu’nun yolunda o kadar keser. Tayyip Erdoğan bugün ülkenin güçlü Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturuyor. Ancak biz bu olayın başına dönelim, bütün bu olay neyle başladı? Ekrem İmamoğlu’nun, kullandığı bir sıfatla ‘ahmak’ sıfatıyla İstanbul’daki belediye seçimini iptal eden ettirenlerin edenlerin ahmakça bir hareket yaptığını söyledi. Şimdi ben Dil Kurumu sözlüğünde ‘ahmak’ kelimesinin ne anlama geldiğine baktım. ‘Ahmak’ kelimesinin karşısında aynen şu yazıyordu. ‘Aklımı gerektiği gibi kullanmayan’ Allah’ınızı severseniz. Bu davanın başından itibaren savcının iddianameyi hazırlaması, hakimlerin değiştirilmesi, yeni hakimin verdiği kararlar, bu kararda kolektif aklın Türkiye’de yeterince kullanılabildiğini söyleyebilir miyiz? Adaletin vicdanını ve kanunların gereğini yerine getirdiğini söyleyebilir miyiz? Peki, o zaman böyle bir süreci başka neyle biz tarif edebiliriz? Aklın kullanıldığı bir süreç oldu mu? İşte böyle baktığınız zaman o başta kullanılan kelimenin aslında çok da masum olduğunu ve bu durumu en iyi açıklayan kelime olabileceği hepimiz görebiliriz ve görüyoruz zaten.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir