BTS üyesi Jin, acemi birliğine teslim oldu

Güney Koreli K-Pop müzik grubu BTS üyesi Jin, 18 aylık askerlik için acemi birliğine teslim oldu. BTS’in diğer altı üyesi gelecek yıllarda birbiri ardına askere gitmek zorunda kalacak. Böylece ünlü grup 2025’e kadar müzik piyasasında boy gösteremeyecek. BTS, Güney Kore ekonomisine yılda 4 milyar dolara yakın para kazandırıyor. 2014-2023 aralığında BTS’nin ülke gelirlerine toplam katkısı 40 milyar dolar oldu.

Kuzey Kore sınırındaki birlik önünde şarkıcının hayranları toplanırken, grup üyelerinin askerlik hizmetinden muaf kılınmaması ülkede büyük bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Savunma Bakanlığı, bu ayın başlarında 30 yaşına giren Jin‘in Kuzey Kore sınırına yakın bir kasabadaki acemi kampına, diğer yeni askere alınan askerlerle birlikte beş haftalık temel askeri eğitim için girdiğini söyledi.

Tüfekle atış, el bombası atma ve yürüyüş talimlerini içeren eğitimin ardından Jin ve diğer askerler ülke genelindeki ordu birliklerine atanacak.

Yasalara göre tüm sağlıklı Güney Koreli erkekler, Kuzey Kore tehdidi nedeniyle 18-21 ay boyunca zorunlu askerlik hizmetini yerine getirmek zorunda.

Ancak yasa sporculara, klasik ve geleneksel müzik sanatçılarına, bale ve diğer dansçılara, prestijli uluslararası yarışmalarda ödül alan kişiler askerlik hizmetinden muaf tutuluyor. Fakat ülkedeki K-pop yıldızları dünya çapında ün ve büyük uluslararası ödüller kazansalar bile bu tür avantajlara sahip değil.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir