Kral kim olacak? Dünya Kupası’nda bir finalden daha fazlası

2022 Dünya Kupası’nda merakla beklenen tarihi final sonunda yaklaşıyor. 18 Aralık Pazar günü Fransa ile Arjantin dev maça çıkacak olsa da herkesin gözü PSG’de oynayan Kylian Mbappe ile Lionel Messi’nin üzerinde duruyor.

Tarihi final günü öncesinde herkesin gözü doğal olarak Kylian Mbappe ile Lionel Messi’ye çevrildi. Aynı zamanda PSG’de takım arkadaşı olan iki yıldız şampiyonluk için sahaya çıkacak. Mbappe ve Messi, pazar akşamı oynanacak finalden hemen bir hafta sonra kendi takımlarında aynı antrenman sahasında olacak.

Kral kim olacak Dünya Kupasında bir finalden daha fazlası

Mbappe’nin büyük başarısı

Fransa Milli Takımı’nda 10 numaralı formayı giyen Kylian Mbappe büyük bir başarıya imza attı. Henüz 23 yaşında olmasına rağmen kariyerinde üst üste ikinci kez Dünya Kupası finaline çıkacak olan Mbappe, bir ilki de başardı. Dünya Kupası’nda kariyerinde ilk 2 kupasında final oynayan tek isim Mbappe oldu.

Krallık yarışması

Dünya Kupası finali aynı zamanda gol krallığı finali de olacak. Şu anda kupada Arjantin’in 10 numarası Lionel Messi 5 gol, 3 asistle oynuyor. Fransa’nın 10 numarası Kylian Mbappe ise 5 gol, 2 asiste sahip. Ayrıca Fransa’da Giroud ve Arjantin’de Alvarez 4’er golle arkadan geliyor.

Kral kim olacak Dünya Kupasında bir finalden daha fazlası

Deschamps tarih yazıyor

Deschamps daha önce EURO 2016’da da adını finale yazdırmıştı. 57 yaşındaki teknik adam, Fransa ile 2 farklı turnuvada 3 final oynayan ilk hoca olmayı da başardı. Arjantin finali hakkında da konuşan başarılı antrenör, “Arjantin’in çok harika bir oyuncusu var, Messi çok fark yaratıyor. Büyük bir savaş olacak. Çok ama çok agresif oynamalarının avantajını kullanıyorlar” dedi.

Marciniak yönetecek

2022 Dünya Kupası’nda pazar akşamı oynanacak dev finalin hakemi belli oldu. FIFA’dan yapılan açıklamada Arjantin ile Fransa arasında yapılacak 2022 Dünya Kupası finalini, Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetecek.

Kral kim olacak Dünya Kupasında bir finalden daha fazlası

Dostluk kazandı

Fransa-Fas maçından sonra saha içindeki dostluk görüntüleri gözlerden kaçmadı. Özellikle PSG’de beraber oynayan ve çok iyi arkadaş olan Mbappe ile Hakimi’nin birbirlerini tebrik etmeleri alkış topladı. İkili ayrıca formalarını da değiştirdi.

‘Üçüncülük neden olmasın’

Fas Milli Takımı ile tarihi bir başarı yakalayan teknik direktör Walid Regragui, 3.’lük maçına çok önem verdiklerini belirtti. Regragui, “Dünya üçüncülüğü neden olmasın? Buraya gelen taraftarımıza bir hediye vermek istiyoruz” diye konuştu.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio