Öldü, ama ben hâlâ onunla evliyim: Bana öyle güzel kur yaptı ki!

Döneminin en ünlü modellerinden biriydi… İşi nedeniyle Los Angeles’a taşınması gerektiğinde bundan hiç hoşlanmadı. Kendi deyimiyle orası sevmediği bir kentti. Bütün bunlar aklından geçerken hiç düşünmediği bir ayrıntı vardı: Onu o kente kader çağırmıştı. Çünkü hayatının aşkı orada onu bekliyordu.

Nitekim tanışmaları ve aşka düşmeleri de gecikmedi. Günün birinde bir defile için Paris’e gittiğinde ise aşkının simgesi peşinden gelmişti. Çok sevdiği gardenya çiçekleri!

AŞKLARINI ‘KEM GÖZLERDEN’ SAKLAMAYA ÇALIŞTILAR

Kelimenin tam anlamıyla destansı bir aşkın kahramanı oldu ikisi de… Biri döneminin en ünlü modeliydi diğeri de müzik tarihine damgasını vuran bir isim. Sonra evlendiler… İki yıl flört dahil tam 26 yıl boyunca ikisinin de ayaklarını yerden kesecek ve “kem gözlerden” saklamak istedikleri bir aşk yaşadılar… Ama günün birinde ölüm onları ayırdı. Bu büyük aşkın kahramanlarından biri sonsuzluğa gitti, diğeri ise hâlâ kalbinde onun aşkıyla ve kendisini onunla evli hissederek hayatını sürdürüyor.

ONLARI SADECE ÖLÜM AYIRABİLDİ

Bowie ile İman, 1992 yılında evlendiler. 2016’da Bowie ölene kadar sürdü evlilikleri. Yani onları sadece ölüm ayırabildi. Aradan geçen altı yıl içinde İman‘ın kocasının yokluğuna dayanması çok kolay olmadı. Hiç kısa sayılamayacak zamana rağmen İman, David Bowie‘yi asla “rahmetli kocası” olarak anmıyor. “O hâlâ benim kocam” diye konuşuyor onun hakkında. David Bowie’nin çok özel bir insan olduğunu biliyor ve onu hep öyle hatırlıyor. Ne kadar nazik olduğunu asla unutmuyor. İman’a göre bunun bir göstergesi, Bowie’nin sahip olduğu küresel şöhrete rağmen eşine olan saygısını hiç kaybetmemesi. Bunun bir örneğini şöyle anlatıyor İman: ” Herkes beni David Bowie’nin karısı olarak bilir ve öyle söz ederdi. Oysa ben ondan önce de İman’dım. David ise özel bir insandı. Beni biriyle tanıştırırken “Bu benim karım” demezdi. Her zaman “Bu İman, benim karım” diye tanıtırdı. İkimiz de kendi kimliklerimize sahiptik. Ayrı kişilerdik ama birlikteydik.”

‘BANA ÇOK ŞIK BİR ŞEKİLDE KUR YAPTI’

İlk randevularından sonra, arkadaşı Thierry Mugler’ın defilesi için Paris‘e uçtuğundan da söz etti Iman. Otele vardığında odası gardenyalarla doluydu. Iman Los Angeles‘a döndüğünde ise, David onu havalimanında bekliyor olacaktı. “Ve böyle başladı” diyerek sürdürdü sözlerini. Sonra da şunları söyledi: “Bana çok şık bir şekilde kur yaptı.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir