2022 Dünya Kupası Arjantinli Messi’nin ellerinde!

2022 Dünya Kupası’nın finali nefesleri kesti. Katar’da oynanan final öncesi Lusail Iconik Stadyumu’nda harika bir kapanış seremonisi gerçekleşti. FIFA Dünya Kupası finalinde Arjantin ile Fransa karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın normal süresi 2-2, uzatma bölümü 3-3 tamamlandı. Tangocular, Fransa’ya penaltılarda 4-2 üstünlük kurdu ve şampiyon oldu.

Arjantin’de 1 tanesini penaltıdan olmak üzere 2 golü Messi ve Di Maria kaydetti. Fransa‘da ise 1 tanesi penaltıdan, toplam 3 golü de Mbappe attı.

ARJANTİN, DÜNYA KUPASI’NI ÜÇÜNCÜ KEZ KAZANDI

Arjantin, Dünya Kupası’nda üçüncü kez şampiyonluk ipini göğüsledi. Güney Amerika temsilcisi ilk olarak 1978’de kupayı kaldırmıştı. Tangocular, Maradona’nın önderliğinde 1986’de ikinci kez şampiyonluk yaşadı.

36 YIL SONRA YAŞANAN SEVİNÇ

Tangocular 1986’nın ardından kupayı müzesine taşıdı.

20 YIL SONRA İLK KEZ…

Dünya Kupası son olarak 2002 yılında Avrupa’nın dışına çıkmıştı. Türkiye’nin 3. olduğu turnuvada Brezilya, kupayı kazanarak Güney Amerika’ya getirmişti.

Arjantin‘in galibiyeti ile kupa 20 yıl sonra Avrupa’nın dışına çıktı.

SON 5 KUPANIN 3’Ü PENALTILARA GİTTİ!

Düzenlenen son 5 Dünya Kupası’nın 3’ünde taraflar normal süre ve uzatmalarda eştliği bozamadı. Mücadeleleri kazanan takımları penaltı atışları belirledi.

MESSI REKORLARI KRIMAYA DEVAM ETTİ!

Lionel Messi, turnuvanın bütün aşamalarında gol atan ilk isim olurken, Dünya Kupası’nda da en çok maça çıkan oyuncu olmayı da başardı.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir