Futbol sadece futbol değildir

2022 FIFA Dünya Kupası‘nda normal süresi 2-2, uzatma bölümü 3-3 tamamlanan final maçında Fransa‘ya penaltılarda 4-2 üstünlük kuran Arjantin, şampiyon oldu. Tarihin en tartışmalı Dünya Kupası olan bu etkinlik birçok kişi tarafından eleştirilmeye devam ediyor. Gerek LGBT hakları gerek işçi hakları nedeniyle sınıfta kalan bu turnuvaya bir eleştiri de gazeteci yazar Ertuğrul Özkök‘ten geldi.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli köşesinden seslenen Özkök, ”Bu dünkü maç bize bir kere daha gösterdi ki futbolun dışında sahaların dışında hatta tribünlerde her türlü yolsuzluk olabilir ama topun oynandığı o çizgiler içerisinde futbol hala temiz bir spor olarak oynanmaya devam ediyor. Arjantin’in ve Fransız futbolcular dün bunu hepimize ispat ettiler.” dedi.

 Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“Yılbaşına doğru giderken son iki haftaya girdik ve size güzel bir yılbaşına hazırlık haftası diliyorum. Dün akşam bütün dünya bir futbol maçına kilitlendi. Arjantin ile Fransa arasında yapılan milli takımlar maçına ve sonunda şahane bir maç seyrettik, 3-3 berabere bitti. Sonunda penaltılarla belli oldu ve Arjantin dünya şampiyonu oldu. Bu maç bize bir kere daha şunu hatırlattı. 1990’lı yılların sonlarında Financial  Times gazetesinin spor yazarı Simon Kuper bir kitap yayınlamıştı. Kitabın adı: Futbol sadece futbol değildir. Gerçekten de Katar’daki Dünya Kupası bu cümlenin ne kadar doğru olduğunu hepimize bir kere daha gösterdi. Büyük bir finansal skandaldan, yolsuzluklar efendim onun etrafında dönen dolaplarla başlayan ve bu maçın katarda yapılmasını sağlayan günlerde yapılan yolsuzlukların, bütün filmlerde belgesellerde anlatıldığı bir dünya kupasına başladık ama belki de nesiller boyu akılda kalacak bir Dünya Kupası olarak ortaya çıktı. Bu dünkü maç bize bir kere daha gösterdi ki futbolun dışında sahaların dışında hatta tribünlerde her türlü yolsuzluk olabilir ama topun oynandığı o çizgiler içerisinde futbol hala temiz bir spor olarak oynanmaya devam ediyor. Arjantin’in ve Fransız futbolcular dün bunu hepimize ispat ettiler.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir