Tepki yağmıştı! Elon Musk Twitter hamlesinde geri adım attı

Aylarca Twitter’da ifade özgürlüğünü savunduktan sonra satın aldığı platformdaki bazı gazetecilerin hesaplarını askıya alan Elon Musk, BM ve AB dahil dünya çapında gelen çok sert tepkiler sonrası geri adım atmak zorunda kaldı.

Elon Musk, satın aldığı Twitter’da bazı gazetecilerin hesaplarının askıya alınmasına gelen sert tepkiler sonrası geri adım attı.

Dünyanın en zengin insanlarından Elon Musk, ifade özgürlüğü ve sansür konusunda sert eleştiriler yönelttiği Twitter’ı 44 milyar dolara satın almasının ardından, özel jetini izleyen ElonJet hesabını takip eden The New York Times, Washington Post ve Voice of America gibi önemli yayın organlarından gazetecilerin hesabını askıya almıştı. Musk, ElonJet hesabını ve hesabın sahibinin kişisel profilini de engellemişti.

Birçok kurum ve ülke Musk’ın bu adımına büyük tepki gösterirken Avrupa Birliği (AB) yaptırım uyarısında bulunmuştu. AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Vera Jourova, “Medya Özgürlüğü Yasamızda bu desteklenmiştir. Elon Musk bunun farkında olmalı. Kırmızı çizgiler var. Yakında da yaptırımlar” mesajını paylaşmıştı.

BM: ÇOK TEHLİKELİ BİR ADIM

Birleşmiş Milletler de karara tepki göstererek ifade özgürlüğü için önemli bir platformda gazetecilerin sesinin kısılamayacağını kaydetmişti. BM Sözcüsü Stephane Dujarric, dünya genelinde çok sayıda gazeteci sansür ve tehditlerle karşı karşıyayken bu adımın çok tehlikeli olduğunu ifade etti.

Bu tepkilerin ardından Elon Musk, gazetecilerin askıya alınan hesaplarının yeniden açılacağını bildirdi. Musk’ın Twitter’de düzenlediği ankete katılan kullanıcıların büyük bölümü, gazetecilerin kapatılan hesaplarının derhal açılmasını istedi.

Musk da “İnsanlar sözünü söyledi. Yerimi takip eden hesaplar hemen açılacak” dedi.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir