‘Alevi’den ne olur, ne olmaz?

İngiltere‘de Ulusal İstatistik Ofisi çok ilginç bir sonuca ulaştı. Ülke tarihinde ilk kez Hristiyanların sayısı ülke nüfusunun yarısından az. Başka bir ifadeyle İngiltere ve Galler’de Hristiyanlar nüfusa oranla azınlık konumuna geldi. Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök de bu durumu Türkiye üzerinden değerlendirdi.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli köşesinden seslenen Özkök, ”İngiltere’yi şu anda Hristiyan olmayan Hint asıllı bir insan başbakanlık yapıyor bu ülkede. Hani Türkiye’de de diyor ya işte Alevi’den Başbakan, Cumhurbaşkanı olur mu olmaz mı diye bir takım adamlar tartışıyorlar ya onlara kapak olsun. dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“Önümde ilginç bir anket duruyor. Türkiye ait değil İngiltere’ye ait. İngiltere’de halka sormuşlar. Kendinizi inanç ve din olarak nerede hissediyorsunuz? Şimdi verilen cevapları dikkatle dinleyin. Dindar değilim diyenlerin oranı yüzde 55. Evet toplumun yarısından fazlası ‘Ben dindar değilim kardeşim’ diyor. Peki Hristiyanım diyenlerin oranı ise yüzde 34, yüzde y7’si ise başka bir dinlerdim diyor. Şimdi önce şunun altını çizelim, sadece yüzde 7’si ben başka bir dindeyim diyor. İngiltere’de ve İngiltere’yi şu anda Hristiyan olmayan Hint asıllı bir insan başbakanlık yapıyor bu ülkede. Hani Türkiye’de de diyor ya işte Alevi’den Başbakan, Cumhurbaşkanı olur mu olmaz mı diye bir takım adamlar tartışıyorlar ya onlara kapak olsun. Ama en önemlisi şu bir seçime doğru gidiyoruz ve bu seçimde Türkiye’de dini faktörler unsurlar, propaganda. Malzemeleri bol bol kullanılacak ama onlara kötü bir haberim var. Artık dünyanın birçok yerinde bunlara Türkiye’de dahil insanları böyle bir takım dini sloganlarla, dini istismar eden davranışlarla yönetmek mümkün olmayacak. Özellikle de Z kuşağında bunun sonuçlarını bu seçimde göreceğiz.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir