Avatar: Suyun yolu, küresel çapta 435 milyon dolar gişe ile ilk hafta sonunu kapattı

AVATAR 2: SUYUN YOLU geçen hafta sonu gösterime girmişti. James Cameron’un yönettiği film ilk hafta sonunda dünya genelinde 434.5 milyon dolarlık hasılat elde etti.

Merakla beklenen Avatar’ın devam filmi Avatar: The Way of Water, vizyona girdiği hafta sonu ABD’de 134 milyon, dünya genelinde ise 435 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Böylece Avatar: Suyun Yolu, Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok (600 milyon dolar), Doctor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında (442 milyon dolar) filmlerinin ardından, pandemi dönemindeki en yüksek küresel açılış hasılatı sıralamasında üçüncü sırayı garantiledi.

Avatar da dahil olmak üzere yönetmen James Cameron‘ın filmleri, gişede yavaş başlıyor ve sonraki haftalarda etkileyici rakamlara ulaşıyor. Örneğin 2009’da Avatar, ABD içinde yalnızca 77 milyon dolar açılış hasılatı yaptı ancak sonrasında dünya çapında 2.92 milyar dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek hasılat yapan filmi oldu. Ayrıca arka arkaya yedi hafta boyunca 1 numarada yer aldı.

Avatar: Suyun Yolu, gişede ilk filmin başarısını yakalayabilecek mi?

Uluslararası arenada 301 milyon dolar hasılat yapan Avatar: Suyun Yolu, ilk filmin zirvelerine ulaşmakta zorlanacak gibi görünüyor. Özellikle ilk filmin 116 milyon dolar hasılat yaptığı Rusya’da oynamayacağı düşünüldüğünde. Ayrıca Çin de büyük bir pazar ve ilk filmin başarısında büyük bir oyuncuydu. Hatırlayacağınız üzere, tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi unvanını yirmi aylığına Avengers: Endgame’e kaptıran film, 2021 yılında Çin’de yeniden gösterime girmesi ardından bu rekoru tazelemiş ve Marvel’dan unvanını geri almıştı. Fakat devam filminin Çin’deki açılış hasılatı beklentilerin altına düştü ve yalnızca 57.1 milyon dolar getirdi.

Önümüzdeki haftalarda Avatar: Suyun Yolu filminin gişedeki akıbetini takip etmek ve 350 milyon doları bulan üretim ve tanıtım bütçesinin ne kadarını geri alabildiğini görmek çok ilginç olacak. Zira Cameron‘a göre filmin para kazanması için tüm zamanların en çok hasılat yapan 3. veya 4. filmi olması gerekiyor.

Not: Gişe hasılatı yapımcılar açısından toplam ciro anlamına geliyor. Avatar: Suyun Yolu’nun maliyetini karşılaması için karlılığın en az 350 milyon dolar seviyesine gelmesi gerekiyor.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir