Bir partiye üye olmazsak ne olur?

Geçtiğimiz akşam Candaş Tolga Işık‘ın programına konuk olan Gülse Birsel‘in sözleri gündem oldu. Birsel’in açıklamalarını değerlendiren gazeteci yazar Ertuğrul Özkök bakın neler söyledi…

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli köşesinden seslenen Özkök,” Artık gençlerimizin çoğunda bir partinin mensubu olmazsa o partinin desteklediği bir insan olmazsa oradan şuradan buradan bir torpili olmazsa işe giremeyeceklerini, sınavı  kazanmayacaklarını önemli göreve gelemeyecekleri konusunda endişeleri ve inançları var.” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“Yeni yılın ilk günlerinde en merakla beklediğim şeylerden biri Gülse Birsel’in yaptığı yeni film olacak streaming platformlarda yayınlanacak. Önceki akşam Gülse Birsel’in TV 100’de Candaş Tolga Işık’la yaptığı mülakatı izledim ve orada gerçekten çok önemli bir şey söyledi. Türkiye’nin cumhuriyetten bu yana en önemli kazançlarından birinin insanlara verilen fırsat eşitliği, bedava eğitim ve girdiği imtihanlara güveni olduğunu söyledi ve bu ne yazık ki bu duyguların artık genç insanlarda kaybolmaya başladığını ve insanlarda liyakata bağlı başarı performanslarının ortadan kalktığını söyledi. Gerçekten artık gençlerimizin çoğunda bir partinin mensubu olmazsa o partinin desteklediği bir insan olmazsa oradan şuradan buradan bir torpili olmazsa işe giremeyeceklerini, sınavı  kazanmayacaklarını önemli göreve gelemeyecekleri konusunda endişeleri ve inançları var. Türkiye’nin başındaki en büyük sorun bu. Gülse Birsel diyor ki: Ekonomik krizler iyi politikalarla aşılabilir ama gençlerinde yarattığımız bu duyguyu daha sonra tamir etmek çok zor olur. Umarım yeni seçimden sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin bizlere sağladığı bu en önemli kazançlardan birine tekrar döner.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir