Kral Charles’ın resminin bulunduğu yeni banknotlar tanıtıldı

İngiltere Merkez Bankası üzerinde Kral Charles’ın portesi bulunan banknotları basına tanıttı. İngiliz Sterlini üzerinde portresi bulunan ikinci kraliyet üyesi oldu. İlk olarak annesi Kraliçe II. Elizabeth’in portresi paraya basılmıştı

Üç ay önce Birleşik Krallık tahtının yeni sahibi olan Kral III. Charles‘ın portresi, artık banknotlara basılıyor. Yeni paraların 2024 ortasından itibaren dolaşıma sokulacağı belirtilirken, Kral’ın portresinin yer aldığı 50 pence’lik madeni paralar, kullanılmaya başlandı.

Kraliçe II. Elizabeth‘in, 8 Eylül 2022 tarihinde hayatını kaybetmesinin ardından İngiltere’nin yeni monarkı olan Kral III. Charles’ın resmi, banknotlara basılmaya başladı. İngiltere Merkez Bankası, Kral’ın portresinin yer aldığı yeni banknotları tanıttı. 5, 10, 20 ve 50 sterlinlik banknotların ön yüzünde ve güvenlik için şeffaf bırakılan pencere bölümünde artık Kral Charles’ın portresi yer alacak.

Yeni kayıt paraların 2024 ortasından itibaren dolaşıma sokulmasının ardından şu anki mevcut banknotlar da geçerli olmaya devam edecek. Kraliçe II. Elizabeth’in resmi bulunuyor. Kral III. Charles’ın portresinin yer aldığı 50 pence’lik madeni paralar, postaneler aracılığıyla ülke çapında dolaşıma sokulmaya başlandı.

KRAL, ANNESİNDEN AYRI OLARAK TAÇ GİYMİYOR

Yeni madeni paralarda hükümdarın portresi Kraliçe Elizabeth’in portresinden farklı olarak taç giymiyor.

Heykeltıraş Martin Jennings tarafından, bir fotoğrafı esas alınarak tasarlanan portreyi Kral III. Charles’ın beğendiği ve onay verdiği bildirildi.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir