Trendyol Sanat, birinci yaşında sanatı Metaverse’e taşıdı

150’den fazla genç sanatçının bine yakın eserini Türkiye’nin her köşesindeki sanatseverlerle buluşturan Trendyol Sanat, metaverse sanat galerisi ile etki alanını genişletiyor.

Birinci yaşını ve başarısını metaverse sanat galerisi ile taçlandıran Trendyol Sanat’ta, geride bırakılan 1 yılda 400’e yakın sanat eserini, sanatsever alıcılarıyla buluşturdu. GoArt Metaverse platformu iş birliği ile metaverse dünyasında yerini alan Trendyol Sanat, Türkiye’de ilk kez satış yapılabilen metaverse sanat galerisini hayata geçirdi.

Bağımsız sanatçıları desteklemek, sanatı daha ulaşılabilir kılmak için 2022 yılı başında hayata geçirilen Trendyol Sanat, metaverse dünyasında da yerini alıyor. Sürekli genişleyen koleksiyonuyla Türkiye’nin en önemli dijital sanat platformlarından biri haline gelen Trendyol Sanat, birinci yaşında, GoArt iş birliği ile platformda sergilediği sanat eserlerini metaverse ile farklı bir boyuta taşıyor. Trendyol Sanat metaverse alanında, Trendyol Sanat’ta yer alan sanatçıların 600’e yakın sanat eseri yer alıyor.

 Metaverse deneyimini yaşayabilmesi için öncelikle cep telefonlarına App Store veya Play Store uygulama mağazaları üzerinden “GoArt” uygulamasını indirmeleri gerekiyor. Hesap oluşturma işlemini tamamladıktan sonra avatarları ile ya da anonim olarak Trendyol Sanat Metaverse alanına giriş yaparak bu alanda dilediklerince gezip, eserleri inceleyebiliyorlar. Beğenilen eserin önüne gelindiğinde eser hakkında bilgi alınabilirken, beğenilen eserler için satın al butonuna tıklayarak eseri almak için Trendyol uygulamasına geçiş yapılabiliyor.

TRENDYOL SANAT, METAVERSE EVRENİNDE FARKLI BİR DENEYİM SUNUYOR

Trendyol Sanat’ta bugüne kadar Leo Lunatic, Ardan Özmenoğlu, İsmail Acar, Ekrem Yalçındağ ile iş birlikleri gerçekleştirilirken, sanat eserlerine en çok ilgi gösteren iller İstanbul, Ankara ve İzmir ile birlikte Bursa, Malatya, Kocaeli, Hatay, Gaziantep, Yalova, Muğla, Denizli, Çanakkale oldu.

Sanatçıların resim, baskı, gravür, fotoğraf, heykel, cam, seramik, illüstrasyon ve grafik alanlarında ürettiği eserlerine ev sahipliği yapan Trendyol Sanat, çağdaş sanatı her an ve herkes için ‘ulaşılabilir’ kılıyor. Trendyol Sanat’ta yer alan sanatçılar ve eserleri milyonlarca sanatsever ile buluşuyor. Sanatseverler özellikle genç sanatçıları keşfetme, tanıma şansı buluyor, eserlerini inceliyor.

Güzel sanatlar fakültelerinden mezun olan binlerce öğrenci ile sanat dünyasına yeni adım atan genç yetenekler, Trendyol Sanat ile geniş kitlelere erişim fırsatı buluyor. Trendyol Sanat aracılığıyla şu anda 150’den fazla genç sanatçının bine yakın eseri, Türkiye’nin dört bir yanındaki sanatseverlerle buluşuyor. Trendyol’un özel alanlarından biri olan Trendyol Sanat, Metaverse evrenine de taşınarak, sanatseverlere farklı bir deneyim yaşatmayı ve Metaverse evrenine ilgi duyanları sanat eserleri ile buluşturmayı amaçlıyor.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir