Kadınların özgürlüğünden elinizi çekin

Afganistan‘da Taliban Yüksek Eğitim Bakanı, yazılı bir açıklamayla kadınların üniversiteye gitmesini yasakladı. Bu haber üzerine konuşan gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, açtı ağzını yumdu gözünü.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli köşesinden seslenen Özkök, ”Başlarını örtme özgürlüğü ile kadınların başlarını açma özgürlükleri birbirinden ayrılmaz. Özgürlüklerdir bırakın artık çekin elinizi kadınların yakasından isteyen başını örtsün isteyen başını açsın. Yeter ki kendi iradeleri kendi özgür iradeleriyle karar versinler.” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“Afganistan’da güya Müslümanlık adıyla iktidara gelen Taliban önce kadınların kızların üniversiteye gitmeleri yasakladı. Dün de ilkokullar bile kadınlara kızlara yasaklandı. Hatırlayın Taliban iktidara geldiği günlerde kızların eğitimine engel olmayacağı açıklamaları yapmış ama El Kaide’yi işi bilen insanlar Taliban’ın geçmişini bilen insanlar asla olmaz. Siz kadınlara eğitim yollarını kapatacaksınız demişlerdi ve dedikleri oldu. Şu doğumuzdaki İslam’a bakın bizim sınırlarımızın doğusundaki İran’da kadınlar başlarını açmak için hayatları pahasına ölümleri pahasına mücadele ediyor. Afganistan’da küçücük kızların eğitim yolu alfabeyi öğrenme yolu bile kapatılıyor. Anlamadığı bu insanlar ve Türkiye’de başörtüsü de anayasal güvence getirmek için anayasa çalışmaları yapıyor. Bence güzel bir görüntü olmadı bu çünkü bütün dünyadaki Müslümanlar artık şunu anlamalılar. Başlarını örtme özgürlüğü ile kadınların başlarını açma özgürlükleri birbirinden ayrılmaz. Özgürlüklerdir bırakın artık çekin elinizi kadınların yakasından isteyen başını örtsün isteyen başını açsın. Yeter ki kendi iradeleri kendi özgür iradeleriyle karar versinler.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir